Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Zelfreflectie voor Ondernemers deel 3: Zichtbaarheid

Door: Jolanda Sieders
Datum: 04 sep 2020

Afgelopen week was deel 3 van Zelfreflectie voor Ondernemers aan de beurt: Zichtbaarheid. Dit onderdeel bestaat onder andere uit een vragenlijst die een ‘score’ oplevert voor een bepaald ‘marketing-type’.

Je ziet al aan het gebruik van alle aanhalingstekens dat ik niet zo ben van het scoren en indelen in types, maar dit dient een specifiek doel. Namelijk, het laten zien dat de manier waarop je zichtbaar bent of wilt zijn, niet voor iedereen hetzelfde is. Beth Grant is een Amerikaanse marketing-expert die een raster hiervoor heeft uitgedacht. Een mooi systeem, maar nog niet helemaal compleet vond ik. Ik kon mezelf niet helemaal terug vinden erin en daarom heb ik het iets uitgebreid met ‘spiritualiteit’.

Voorafgaand aan de 3e dag vullen de deelnemers een vragenlijst in, die ze grofweg een plek geeft op het raster. De vragenlijst vraagt naar een aantal aspecten in 2 categorieën: hoe je je verhoudt tot je klanten en wat jouw meest natuurlijke manier van communiceren is. De indeling is dus grofweg, omdat we nou eenmaal maar zelden in 1 hokje passen én omdat je wellicht een communicatie-vaardigheid hebt eigen gemaakt. De combinatie van deze twee leveren bepaalde manieren van zichtbaarheid (marketing-acties) op, die jou gemakkelijk af gaan. En dat kan heel verhelderend zijn!

concreet

Met het maken van de bladen merkte ik ook, dat juist dit onderdeel heel geschikt is om samen te doen. Brainstormen over mogelijke manieren om je zichtbaarheid te vergroten is fijn om met een paar mensen te doen, zodat je elkaar kunt inspireren. En, ik merkte dat ik het fijn vond om alles van de afgelopen dagen nog eens bij elkaar te brengen. Ik heb dus een laatste ‘opdracht’ toegevoegd als een soort samenvatting én met concrete vervolgstappen.

pilot

Al met al ben ik erg tevreden met hoe het programma er nu uit ziet. Ik kan niet wachten om het met een aantal ondernemers te testen in de pilot. Wil je mee doen aan de pilot? Kijk dan op Zelfreflectie voor Ondernemers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Vol verwachting…

Vol verwachting…

Het is bijna Sinterklaas. Het is donker buiten, en koud. De bomen zijn bijna allemaal kaal, het waait en achter de ramen van de huizen in de straat verschijnen steeds meer lichtjes. Hoe eerder het donker wordt buiten, hoe meer ik uitkijk naar het nieuwe jaar. Niet...

Lees meer
Herfstequinox

Herfstequinox

Loslaten, ruimte maken, delen Als ik de deur van mijn balkon open zet, ruik ik de herfst. Het is fris en een beetje vochtig. Het ruikt naar natte bladeren en de donkere geur van aarde. Ik haal diep adem; misschien is het omdat ik in de herfst geboren ben, maar ik houd...

Lees meer
niet meer doen

niet meer doen

Ik zit op m'n balkon en ik zucht. Ik ontspan wat meer in de stoel en haal nog eens diep adem. Met m'n ogen dicht voel ik mijn lijf, voel ik hoe ik thuis kom. Dit is het eerste weekend in ééuwen dat ik niks hóef - of in ieder geval zo voelt het. En ik heb de afgelopen...

Lees meer