Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Zelfreflectie voor Ondernemers deel 3: Zichtbaarheid

Door: Jolanda Sieders
Datum: 04 sep 2020

Afgelopen week was deel 3 van Zelfreflectie voor Ondernemers aan de beurt: Zichtbaarheid. Dit onderdeel bestaat onder andere uit een vragenlijst die een ‘score’ oplevert voor een bepaald ‘marketing-type’.

Je ziet al aan het gebruik van alle aanhalingstekens dat ik niet zo ben van het scoren en indelen in types, maar dit dient een specifiek doel. Namelijk, het laten zien dat de manier waarop je zichtbaar bent of wilt zijn, niet voor iedereen hetzelfde is. Beth Grant is een Amerikaanse marketing-expert die een raster hiervoor heeft uitgedacht. Een mooi systeem, maar nog niet helemaal compleet vond ik. Ik kon mezelf niet helemaal terug vinden erin en daarom heb ik het iets uitgebreid met ‘spiritualiteit’.

Voorafgaand aan de 3e dag vullen de deelnemers een vragenlijst in, die ze grofweg een plek geeft op het raster. De vragenlijst vraagt naar een aantal aspecten in 2 categorieën: hoe je je verhoudt tot je klanten en wat jouw meest natuurlijke manier van communiceren is. De indeling is dus grofweg, omdat we nou eenmaal maar zelden in 1 hokje passen én omdat je wellicht een communicatie-vaardigheid hebt eigen gemaakt. De combinatie van deze twee leveren bepaalde manieren van zichtbaarheid (marketing-acties) op, die jou gemakkelijk af gaan. En dat kan heel verhelderend zijn!

concreet

Met het maken van de bladen merkte ik ook, dat juist dit onderdeel heel geschikt is om samen te doen. Brainstormen over mogelijke manieren om je zichtbaarheid te vergroten is fijn om met een paar mensen te doen, zodat je elkaar kunt inspireren. En, ik merkte dat ik het fijn vond om alles van de afgelopen dagen nog eens bij elkaar te brengen. Ik heb dus een laatste ‘opdracht’ toegevoegd als een soort samenvatting én met concrete vervolgstappen.

pilot

Al met al ben ik erg tevreden met hoe het programma er nu uit ziet. Ik kan niet wachten om het met een aantal ondernemers te testen in de pilot. Wil je mee doen aan de pilot? Kijk dan op Zelfreflectie voor Ondernemers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Andere blogs over dit thema

Creatief reflecteren

Creatief reflecteren

Vragen stellen en knutselen - ze zijn al mijn hele leven bij me. Als kind maakte ik al bouwwerkjes van mos en takjes, ik beschilderde zelf doosjes, knipte toen al mooie plaatjes uit om mijn agenda en dagboek te beplakken en handenarbeid was véruit mijn favoriete vak....

Lees meer
Controle

Controle

Het was even stil. In een flinke periode van niet-weten en vertragen in 'schemertijd' heb ik me op een heel diep niveau weer verbonden met mijn (ziels)missie. Het was een combinatie van stilte, bewuste keuzes en vingerwijzingen van mijn onbewuste/ziel/hogere zelf/het...

Lees meer
Midwinter

Midwinter

De start van de donkere periode van 2021 was een intense; tijdens de Inspiratieweek met een groepje vrouwen kwam ik in een meditatie in een min-of-meer existentiële vraag terecht: zeg ik 'Ja' tegen dit leven? Ik merkte dat ik alle tijd wilde nemen die er nodig was om...

Lees meer