Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Feest van Verbinding: alles op z’n tijd

Door: Jolanda Sieders
Datum: 30 apr 2024

Misschien herken je het wel; het lijkt vaak hollen of stilstaan. Niet alleen het weer (wat bén ik klaaaaaar met de regen!!), maar ook in hoe de flow is in mijn werk. Sommige weken is mijn agenda oorverdovend leeg, dan weer krijg ik het ene ‘sproedje’ na het andere. De kunst is natuurlijk om hierin mee te bewegen. Maar soms laat ik me gewoon achterover vallen en dobber ik maar wat mee.

Een mooie metafoor vind ik altijd mijn moestuinbakken. Waar vorig jaar de veldsla bijna mijn bak uitsprong, duurde het dit voorjaar echt veel langer voordat er überhaupt iets uit de grond kwam. En heb ik nu al heerlijke radijsjes kunnen oogsten, die het vorig jaar echt niet deden. Het heeft geen zin om daar kwaad om te worden of om dingen te willen forceren (die sla gaat echt niet harder groeien omdat ik dat wil), dus waarom denk ik dan dat het op andere vlakken in m’n leven wel zo werkt?

vertrouwen

Het Feest van Verbinding gaat precies hier over. Beweeg je mee met de eb en vloed van het leven, of duw je door? Kun je erop vertrouwen dat de eb evenveel te brengen heeft als de vloed? En kun je accepteren dat sommige projecten of plannen (of plantjes) niet tot bloei zullen komen?

Om iets nieuws te laten ontstaan, zijn beide polen nodig. Het mannelijke en het vrouwelijke, het licht en het donker. Droogte en regen, nacht en dag. Ken je beiden in jezelf? Waar houd jij jezelf tegen?

Het Hert

Het dier dat bij de komende periode hoort is het Hert. Het Hert staat symbool voor soevereiniteit, als trots en onafhankelijk dier. Het wordt geassocieerd met seksualiteit en het mannelijke. Toch werpt dit dier ieder jaar weer zijn gewei af en nodigt daarmee jou ook uit om je kwetsbaarheid te omarmen en te vertrouwen op de Goddelijke timing. Alles op z’n tijd.

Als je aandacht wilt besteden aan dit jaarfeest, kijk dan bij een vuurtje eens terug op jouw plannen van dit voorjaar. Waar moet je bijstellen of geduldig zijn? Welke plannen zijn niet levensvatbaar en mogen gaan? Wat heb je nog te doen om te zorgen dat jouw plannen slagen?

Mijn schilderij van het Hert is nog niet helemaal klaar, maar ik kan hem al wel horen. ‘Volg mij…’ hoor ik zacht. In vertrouwen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Midzomer – geniet van het leven!

Midzomer – geniet van het leven!

Het is Midzomer, hoewel het lijkt alsof de zomer nog moet beginnen. De natuur trekt zich daar niets van aan en groeit en bloeit in al haar glorie. De groeikracht in de natuur is nu op haar sterkst en alles reikt uit, is uitbundig en viert het leven. Hoe is dat met...

Lees meer
Familie

Familie

Eind mei maakte ik in 10 dagen een reis door 3 landen en langs allerlei vormen van familie. Het was een boeiende en zeer vermoeiende reis, maar met mooie inzichten. Een korte impressie. Festival familie Ik zit in onze heerlijke klapstoel voor de camper, onder de...

Lees meer
Human Design: de 9 centra

Human Design: de 9 centra

De 9 centra van jouw Human Design chart en hun thema's Wanneer je jouw Human Design chart bekijkt, zie je 9 figuurtjes die ingekleurd of wit zijn. Dit worden de 'centra' genoemd. Ze zijn verbonden met de chakra's en hebben allemaal hun eigen thema.Is een centrum...

Lees meer