Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Zelfreflectie | Human Design

Human Design

Toen ik voor het eerst met Human Design in aanraking kwam, in 2019 op een vrouwenfestival, was ik gelijk geïntrigeerd. Dit gaf me op een andere manier meer inzicht in mijzelf – al vond ik aanvankelijk dat het wel erg ‘horoscoop-achtig’ was. Het jaar daarna kwam het af en toe voorbij en ik raakte steeds meer geboeid door het systeem. Ik ontdekte namelijk meer over mijn energietype en ineens zag ik hoe dit mijn hele leven al zo werkte. Als projector is het namelijk essentieel om ‘uitgenodigd’ te worden. Niet persé een letterlijke vraag, het kan ook een wenk of een opmerking zijn. Ik realiseerde me dat ik de banen die ik heb gehad eigenlijk altijd via-via heb gekregen, ik heb nauwelijks gesolliciteerd. En de projecten of dingen waar ik op doorduwde, of waar ik me niet gezien en erkend voelde liepen altijd mis.

Ik kocht een aantal boeken en ging lezen. In het najaar van 2022 volgde ik een training en sindsdien geef ik Human Design sessies, ook steeds meer aan koppels. Daarnaast zet ik Human Design in bij mijn trajecten met ondernemers; want ook als het om ondernemen gaat geeft het waardevolle informatie. Human Design is een prachtig instrument om meer over jezelf te leren en te reflecteren op wie je in essentie bent.

blauwdruk

Human Design geeft je informatie over wie je in potentie bent – de unieke blauwdruk (of het ontwerp) die je bij je geboorte hebt meegekregen. Dit is gelijk de basis van Human Design: iedereen heeft een uniek genetisch en energetisch ontwerp. Meer weten over jouw ontwerp helpt je dus te begrijpen wat maakt dat sommige dingen in je leven je moeiteloos afgaan, en andere dingen juist niet. Het laat je ook zien, waar je overtuigingen of patronen hebt overgenomen die eigenlijk niet bij jou passen.

Wil jij ook meer leren over jouw Human Design? Boek dan een Human Design sessie. Je krijgt dan na afloop een uitgewerkte, persoonlijke pdf met alle informatie over jouw design.

Wanneer je meer volgens jouw ontwerp gaat leven,
volg je meer de stroom van jouw energie en is het leven moeitelozer.

Dit klinkt overigens makkelijker dan het is; volgens je ontwerp gaan leven vraagt veel reflectie, oude overtuigingen overboord gooien en in het onbekende stappen. Niet voor niets noemde Ra Uru Hu (zie hieronder) Human Design een experiment. Het gaat er niet om of je het gelooft, maar om wat je er in je dagelijks leven mee doet.

wat ‘technische’ info

Human Design is een samenvoeging van westerse wetenschap (kwantumfysica, genetica, biochemica, astronomie) en esoterische stromingen (Chinese I’Ching, Astrologie, Kabbalah en Hindoeïstische Chakra-leer). Een aantal van de Oosterse stromingen klinken misschien wat zweverig, maar dat is een kwestie van perspectief. Voor iemand die in China geboren is, is de I’Ching net zo vanzelfsprekend als astrologie voor ons. De uitnodiging is om een open mind te houden.

Alles om ons heen bestaat uit energie, wij mensen ook. Dit bestudeert kwantumfysica sinds Einstein’s ontdekking. Planeten zenden neutrino’s uit, dit zijn minuscuul kleine informatiedragers (deze ontdekking heeft in 2002 de Nobelprijs in de Natuurkunde gewonnen). Die informatiedragers komen 24/7 met ons in aanraking, als kleine botsingen.

Dit heeft invloed op ons vanaf onze conceptie. Aan de hand van de stand van de planeten op het tijdstip van jouw geboorte kan jouw imprint worden berekend, dus welke neutrino’s met jou in botsing zijn gekomen op het moment dat jij ter wereld kwam én 3 maanden hiervoor.

Die imprint bepaalt jouw ‘chart’, jouw unieke ontwerp. Het is tegelijkertijd een soort gebruiksaanwijzing die je laat zien hoe jij jouw leven moeitelozer kunt vormgeven, of het nou om werk, relaties of je (zakelijke) missie gaat.

grondlegger van Human Design

Hoewel je Human Design wetenschappelijk kunt onderbouwen, en de wetenschap steeds verder komt om de verschillende elementen te kunnen verklaren, is het systeem niet op die manier ontdekt. De grondlegger, de Canadese Robert Allan Krakower, heeft het systeem namelijk ‘gechanneld’.

Toen er in 1987 een ster doodging en een supernova ontstond, zond dit een grote hoeveelheid aan neutrino’s uit. Op hetzelfde moment toen deze stroom van energie onze kant op kwam, kreeg Robert Allan Krakower een visioen op Ibiza waarin een ‘stem’ hem vertelde over het systeem. In 8 dagen kreeg hij de kennis over de mechanische werking van het universum verteld.

Robert was een flinke scepticus met een fysica-achtergrond en stond niet bepaald open voor het mystieke. Maar ook had hij geen mogelijkheid om de ‘stem’ te weigeren, hij had geen keus. Het waren intense dagen waarin hij de stem transcribeerde en begon om het systeem uit te werken. Toen hij voor steeds meer mensen hun Human Design analyse deed, kwam hij erachter dat het inderdaad uitkwam wat de ‘stem’ hem had verteld: statistisch gezien klopten de analyses die hij voor mensen deed op basis van hun Human Design.

Robert is zichzelf daarna Ra Uru Hu gaan noemen, en heeft de rest van zijn leven gewijd aan het verder uitwerken uitdragen van dit waardevolle inzichtgevende systeem. In 2011 is hij overleden.