Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Midzomer: vier het leven!

Door: Jolanda Sieders
Datum: 25 jun 2023

De dagen rond Midzomer waren echt… mid-zomer. Warm, zonnig, met lange avonden waarop het geroezemoes in tuinen en op pleinen nog lang klonk. Dit jaar heb ik Midzomer uitbundig gevierd met 2 festivals; het weekend vóór Midzomer was ik met mijn bestie op een vrouwenfestival in Twente, waar we heel relaxed genoten hebben van het warme weer en de heerlijk nuchtere vrouwenenergie van het Oosten van het land. Op Midzomer zelf werkte ik in het warenhuis bij Nieuw Mos, waar die dag de SLA-vestiging geopend werd. En het weekend erna ging ik met Lief naar een uitbundig festival met muziek, zelf-expressie, kunst, mooie ontmoetingen en een heerlijk gevoel van vrijheid. Mijn zomer kan niet meer stuk.

Vieren

Midzomer gaat namelijk over vieren. Het leven vieren, de overvloed in jouw leven vieren, jezelf vieren. Het krachtdier voor deze periode is de Bij. Ze nodigt je uit om de kracht te voelen van gemeenschap, van samen iets bereiken en dat te vieren. Ze vraagt je ook te kijken naar jouw eigen aandeel. Wat heb jij bijgedragen – en kun je dat erkennen?
Kun je zien hoever je al gekomen bent, wat je al bereikt hebt? Vier je ook al die kleine stapjes, zeker als je van ver komt? Neem deze periode een moment om achterom te kijken en alle stappen die je hebt gezet te erkennen.

Rijpen

Deze tijd van het jaar staat in de natuur in het teken van rijpen. Na Midzomer is de sterkste groeikracht voorbij; nu verzamelt al die zonnekracht zich in vruchten, noten en groentes. Je kunt in je tuin nog wat onkruid wieden en misschien wat water geven als het te droog wordt, maar verder is het nu een kwestie van vertrouwen op het rijpingsproces. Er is nu ook tijd om te vieren, straks begint de oogst en is het weer harder werken.

Een mooie manier om deze rijpingskracht in te zetten is om een intentie-buideltje te maken. Knip met respect wat kruiden en bloemen uit je tuin of omgeving en houd deze in je handen terwijl je een intentie in je hart formuleert. Bind de kruiden bij elkaar en hang het op een plek waar de intentie haar werk kan doen. Als je kruidige, geurende kruiden neemt word je steeds weer herinnert aan je intentie – en ruikt je huis ook nog eens lekker.

Geniet deze periode en onthoud: vieren en genieten met al je zintuigen is een ode aan het leven zelf.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Midzomer – geniet van het leven!

Midzomer – geniet van het leven!

Het is Midzomer, hoewel het lijkt alsof de zomer nog moet beginnen. De natuur trekt zich daar niets van aan en groeit en bloeit in al haar glorie. De groeikracht in de natuur is nu op haar sterkst en alles reikt uit, is uitbundig en viert het leven. Hoe is dat met...

Lees meer
Familie

Familie

Eind mei maakte ik in 10 dagen een reis door 3 landen en langs allerlei vormen van familie. Het was een boeiende en zeer vermoeiende reis, maar met mooie inzichten. Een korte impressie. Festival familie Ik zit in onze heerlijke klapstoel voor de camper, onder de...

Lees meer
Human Design: de 9 centra

Human Design: de 9 centra

De 9 centra van jouw Human Design chart en hun thema's Wanneer je jouw Human Design chart bekijkt, zie je 9 figuurtjes die ingekleurd of wit zijn. Dit worden de 'centra' genoemd. Ze zijn verbonden met de chakra's en hebben allemaal hun eigen thema.Is een centrum...

Lees meer