Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Midzomer: vier het leven!

Door: Jolanda Sieders
Datum: 25 jun 2023

De dagen rond Midzomer waren echt… mid-zomer. Warm, zonnig, met lange avonden waarop het geroezemoes in tuinen en op pleinen nog lang klonk. Dit jaar heb ik Midzomer uitbundig gevierd met 2 festivals; het weekend vóór Midzomer was ik met mijn bestie op een vrouwenfestival in Twente, waar we heel relaxed genoten hebben van het warme weer en de heerlijk nuchtere vrouwenenergie van het Oosten van het land. Op Midzomer zelf werkte ik in het warenhuis bij Nieuw Mos, waar die dag de SLA-vestiging geopend werd. En het weekend erna ging ik met Lief naar een uitbundig festival met muziek, zelf-expressie, kunst, mooie ontmoetingen en een heerlijk gevoel van vrijheid. Mijn zomer kan niet meer stuk.

Vieren

Midzomer gaat namelijk over vieren. Het leven vieren, de overvloed in jouw leven vieren, jezelf vieren. Het krachtdier voor deze periode is de Bij. Ze nodigt je uit om de kracht te voelen van gemeenschap, van samen iets bereiken en dat te vieren. Ze vraagt je ook te kijken naar jouw eigen aandeel. Wat heb jij bijgedragen – en kun je dat erkennen?
Kun je zien hoever je al gekomen bent, wat je al bereikt hebt? Vier je ook al die kleine stapjes, zeker als je van ver komt? Neem deze periode een moment om achterom te kijken en alle stappen die je hebt gezet te erkennen.

Rijpen

Deze tijd van het jaar staat in de natuur in het teken van rijpen. Na Midzomer is de sterkste groeikracht voorbij; nu verzamelt al die zonnekracht zich in vruchten, noten en groentes. Je kunt in je tuin nog wat onkruid wieden en misschien wat water geven als het te droog wordt, maar verder is het nu een kwestie van vertrouwen op het rijpingsproces. Er is nu ook tijd om te vieren, straks begint de oogst en is het weer harder werken.

Een mooie manier om deze rijpingskracht in te zetten is om een intentie-buideltje te maken. Knip met respect wat kruiden en bloemen uit je tuin of omgeving en houd deze in je handen terwijl je een intentie in je hart formuleert. Bind de kruiden bij elkaar en hang het op een plek waar de intentie haar werk kan doen. Als je kruidige, geurende kruiden neemt word je steeds weer herinnert aan je intentie – en ruikt je huis ook nog eens lekker.

Geniet deze periode en onthoud: vieren en genieten met al je zintuigen is een ode aan het leven zelf.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Zo boven, zo beneden

Zo boven, zo beneden

Iedere nieuwe maan doe ik een oefening die ik 'creatief reflecteren' noem. Soms met anderen, soms alleen. Rond de nieuwe maan in september deed ik de oefening met mijn buurvrouw, met wie ik mooie gesprekken heb over spiritualiteit, de toestand van de wereld,...

Lees meer
Feest van Overvloed

Feest van Overvloed

Op 1 augustus was het volle maan - en dat viel dit keer samen met het Feest van Overvloed. Het eerste oogstfeest en daarmee een periode van dankbaarheid. Van oudsher werden er wedstrijden of spellen gedaan, waarin mensen hun kracht of behendigheid lieten zien. Het was...

Lees meer
Energie management

Energie management

Volgens de Human Design theorie hebben we allemaal een bepaald energie- of auratype (de verschillende auratypes leg ik in een ander blog uit). Dit betekent dat ieder type op een andere manier contact maakt en communiceert met mensen om zich heen. Contact tussen jou en...

Lees meer