Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Midwinter

Door: Jolanda Sieders
Datum: 03 jan 2022

De start van de donkere periode van 2021 was een intense; tijdens de Inspiratieweek met een groepje vrouwen kwam ik in een meditatie in een min-of-meer existentiële vraag terecht: zeg ik ‘Ja’ tegen dit leven? Ik merkte dat ik alle tijd wilde nemen die er nodig was om het antwoord op deze vraag te vinden; dit leverde een bijzondere ‘schemertijd‘ op.

Al in de Inspiratieweek kreeg ik ‘hints’ over wat er zou komen. ‘De Luisteraar’ en ‘Zij die is’ leidden me het donker in, met het vertrouwen dat ze bij me zouden zijn en over me waken. Ik had toen nog geen idee!

niet-weten

Ik vond het geen eenvoudige periode. Er was flink wat onrust, onzekerheid, twijfel (aan ongeveer álles), tranen – en dit alles liet zich ook zien in de buitenwereld. Beetje bij beetje kwamen er kleine stukjes antwoord, waarbij bijvoorbeeld aartsengel Nathaniël inzicht gaf in de ervaring die ik had gehad tijdens de meditatie. Via de kaart die ik trok kreeg ik de vraag ‘Wat weerhoudt je jouw spiritualiteit in je dagelijks leven te integreren? Je trekt een scheidslijn tussen hemel en aarde, zodat de contacten die met licht gevuld zijn niet tot stand kunnen komen.’ Wat een rijkdom dat ik hier met vriendinnen over kan praten en dit ook kan verbeelden – en transformeren. Ik maakte daarna een zielebeeld rondom het thema ‘Keuze’ (je bedenkt het niet) en mocht ik met Midwinter in het labyrint me bewust omdraaien en het nieuwe jaar inlopen.

Al die stukjes waren nodig om mijn gedachten te ordenen en me te ondersteunen bij de beweging naar de ‘Ja’. Met de nieuwe maan op 2 januari werd me duidelijk waarom ik bleef draaien en waar ik uiteindelijk wel volmondig voor wilde kiezen. Ik bladerde terug in mijn notitieboek en vond bij de nieuwe maan van juni een uitspraak over mijn (ziels)missie. Dat kwam binnen! Ik voelde direct de verschuiving in mijzelf en een beweging voorwaarts.

“Ik zeg ‘Ja’ tegen het tot uitdrukking brengen van de onvoorwaardelijke goddelijke liefde in mij.”

gedragen

Toen ik vervolgens een kaart ging trekken – of eigenlijk 4, uit iedere set 1 – werd de beweging bevestigd, als een schare helpers die me omringden.

de kaarten voor de nieuwe maan van 2 januari

* De Morrighan (uit de Drakenfeeën): ‘Onderneem actie’
Dit archetype staat voor verandering en transformatie en zegt dat ik problemen tegemoet moet gaan. ‘Laat de angst los voor uw eigen kracht.”
* Lakshmi (uit het Godinnenorakel): ‘Stop worrying, everything is going to be fine’
Ze nodigt me uit: ‘feel me brush your brow with new energy of faith, hope and optimism.’ en zegt me alleen nog maar te denken aan de dingen die ik wil (bereiken), zoals liefde, overvloed en verbinding.
* Het Innerlijk kind (uit het Elfenspel): ‘Ik ben onafhankelijk en sta mijzelf toe om te zijn en te spelen in het nu.’
Dit archetype staat voor spelen, transparantie en zijn. Het vertelt me dat ik een kind ben van moeder aarde en vader hemel en dat er onvoorwaardelijk van mij gehouden wordt.
* The Hind (uit Druid Animal Oracle): ‘Subtelty, gracefulness and femininity’
De hinde gaat over ‘the gentleness and grace of the feminine principle’ en het contact met de ‘Otherworld’. Ze nodigt me uit om verder te kijken dan het materiële, voorbij de oppervlakkige dingen van het leven. Kijk naar het hart en de ziel van de dingen.

Wat een prachtige ondersteuning! Ik heb dit vervolgens uitgewerkt in mijn notitieboek voor deze periode, aangezien ik de kaarten daar niet in wil plakken. Ik ben benieuwd wat er nog komt; het voelt echt als een nieuw begin – en een prachtig begin van 2022!

Hieronder wat beelden van het proces. Met heel veel dank aan de prachtige, krachtige en ondersteunende vrouwen in mijn leven!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Toevallig

Toevallig

Vandaag gebeurde het weer! Twee keer zelfs; eerst werd een afspraak afgezegd door een klant omdat ze ziek was. Toen ik vervolgens koffie stond te maken in de keuken, zag ik een buurvrouw naar de koffieruimte van de woongroep lopen. Ik bedacht me ineens dat een andere...

Lees meer
Auratypes volgens Human Design

Auratypes volgens Human Design

De types binnen Human Design worden aura-types of energie-types genoemd. Dit verwijst naar de manier waarop de verschillende types energie uitstralen, hoe ze interacteren met de wereld om hen heen.  En jij? Herken jij jezelf in de beschrijving van de verschillende...

Lees meer
Feest van het Mysterie: periode van een nieuw begin

Feest van het Mysterie: periode van een nieuw begin

Het is nog koud en donker, sneeuw en ijs liggen op de loer. En toch, als je goed kijkt zie je de eerste tekenen van nieuw leven al. Dikke knoppen aan struiken en misschien al een eerste sneeuwklokje. In jou liggen de zaadjes van plannen voor dit jaar te wachten om te...

Lees meer