Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Midwinter

Door: Jolanda Sieders
Datum: 03 jan 2022

De start van de donkere periode van 2021 was een intense; tijdens de Inspiratieweek met een groepje vrouwen kwam ik in een meditatie in een min-of-meer existentiële vraag terecht: zeg ik ‘Ja’ tegen dit leven? Ik merkte dat ik alle tijd wilde nemen die er nodig was om het antwoord op deze vraag te vinden; dit leverde een bijzondere ‘schemertijd‘ op.

Al in de Inspiratieweek kreeg ik ‘hints’ over wat er zou komen. ‘De Luisteraar’ en ‘Zij die is’ leidden me het donker in, met het vertrouwen dat ze bij me zouden zijn en over me waken. Ik had toen nog geen idee!

niet-weten

Ik vond het geen eenvoudige periode. Er was flink wat onrust, onzekerheid, twijfel (aan ongeveer álles), tranen – en dit alles liet zich ook zien in de buitenwereld. Beetje bij beetje kwamen er kleine stukjes antwoord, waarbij bijvoorbeeld aartsengel Nathaniël inzicht gaf in de ervaring die ik had gehad tijdens de meditatie. Via de kaart die ik trok kreeg ik de vraag ‘Wat weerhoudt je jouw spiritualiteit in je dagelijks leven te integreren? Je trekt een scheidslijn tussen hemel en aarde, zodat de contacten die met licht gevuld zijn niet tot stand kunnen komen.’ Wat een rijkdom dat ik hier met vriendinnen over kan praten en dit ook kan verbeelden – en transformeren. Ik maakte daarna een zielebeeld rondom het thema ‘Keuze’ (je bedenkt het niet) en mocht ik met Midwinter in het labyrint me bewust omdraaien en het nieuwe jaar inlopen.

Al die stukjes waren nodig om mijn gedachten te ordenen en me te ondersteunen bij de beweging naar de ‘Ja’. Met de nieuwe maan op 2 januari werd me duidelijk waarom ik bleef draaien en waar ik uiteindelijk wel volmondig voor wilde kiezen. Ik bladerde terug in mijn notitieboek en vond bij de nieuwe maan van juni een uitspraak over mijn (ziels)missie. Dat kwam binnen! Ik voelde direct de verschuiving in mijzelf en een beweging voorwaarts.

“Ik zeg ‘Ja’ tegen het tot uitdrukking brengen van de onvoorwaardelijke goddelijke liefde in mij.”

gedragen

Toen ik vervolgens een kaart ging trekken – of eigenlijk 4, uit iedere set 1 – werd de beweging bevestigd, als een schare helpers die me omringden.

de kaarten voor de nieuwe maan van 2 januari

* De Morrighan (uit de Drakenfeeën): ‘Onderneem actie’
Dit archetype staat voor verandering en transformatie en zegt dat ik problemen tegemoet moet gaan. ‘Laat de angst los voor uw eigen kracht.”
* Lakshmi (uit het Godinnenorakel): ‘Stop worrying, everything is going to be fine’
Ze nodigt me uit: ‘feel me brush your brow with new energy of faith, hope and optimism.’ en zegt me alleen nog maar te denken aan de dingen die ik wil (bereiken), zoals liefde, overvloed en verbinding.
* Het Innerlijk kind (uit het Elfenspel): ‘Ik ben onafhankelijk en sta mijzelf toe om te zijn en te spelen in het nu.’
Dit archetype staat voor spelen, transparantie en zijn. Het vertelt me dat ik een kind ben van moeder aarde en vader hemel en dat er onvoorwaardelijk van mij gehouden wordt.
* The Hind (uit Druid Animal Oracle): ‘Subtelty, gracefulness and femininity’
De hinde gaat over ‘the gentleness and grace of the feminine principle’ en het contact met de ‘Otherworld’. Ze nodigt me uit om verder te kijken dan het materiële, voorbij de oppervlakkige dingen van het leven. Kijk naar het hart en de ziel van de dingen.

Wat een prachtige ondersteuning! Ik heb dit vervolgens uitgewerkt in mijn notitieboek voor deze periode, aangezien ik de kaarten daar niet in wil plakken. Ik ben benieuwd wat er nog komt; het voelt echt als een nieuw begin – en een prachtig begin van 2022!

Hieronder wat beelden van het proces. Met heel veel dank aan de prachtige, krachtige en ondersteunende vrouwen in mijn leven!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Human Design – jouw autoriteit

Human Design – jouw autoriteit

Samen met jouw strategie zorgt je autoriteit ervoor, dat je jouw energie steekt in dingen die kloppen voor jou. Waar je strategie je laat zien wat de beste manier is om te interacteren met de wereld om je heen, helpt jouw autoriteit je om de beste beslissingen te...

Lees meer
Feest van het Mysterie: een nieuw begin

Feest van het Mysterie: een nieuw begin

Het kan nog bitter koud zijn, maar als de zon schijnt is het op een beschut plekje al heerlijk. Toch ziet de natuur er nog leeg en doods uit. Akkers zijn grauw, bomen kaal. Alleen sneeuwklokjes bloeien dapper, ongeacht of het nog gaat sneeuwen of niet. Toch, als ik...

Lees meer
Human Design – jouw strategie

Human Design – jouw strategie

Jouw strategie volgen betekent via de weg van de minste weerstand, de beste mogelijkheden ontdekken om jouw geschenk in de wereld te zetten. We zijn niet allemaal gemaakt om initiatief te nemen en pro-actief kansen te creëren. Voor sommigen van ons werkt het simpelweg...

Lees meer