Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Feest van het Mysterie: periode van een nieuw begin

Door: Jolanda Sieders
Datum: 04 feb 2023
Het is nog koud en donker, sneeuw en ijs liggen op de loer. En toch, als je goed kijkt zie je de eerste tekenen van nieuw leven al. Dikke knoppen aan struiken en misschien al een eerste sneeuwklokje. In jou liggen de zaadjes van plannen voor dit jaar te wachten om te ontkiemen. Welke zaden roeren zich? Welke plannen ontspruiten al? In mijn geval is het een creatieve week samen met Marike van MERAKI-Intentional creativity die al wortels en wat kleine blaadjes begint te krijgen. Beetje bij beetje voelen, kleine stapjes… Welk plan in jou krijgt langzaam vorm?
In deze periode komen dieren (en wij) langzaam weer uit hun winterslaap. Sappen in bomen en planten gaan weer stromen, zaden roeren zich en bollen lopen uit. Veel gebeurt nog in het verborgene – en wetenschappers zijn er tot op heden nog niet in geslaagd om vast te stellen wat máákt dat het leven weer op gang komt. We weten wel welke omstandigheden ervoor zorgen: meer licht, minder kou. Maar wat zorgt voor die vonk dat maakt dat het leven in beweging komt? We hebben geen idee, en daarom eren we op 2 februari het Mysterie.

Feest van de godin

Van oudsher was dit hèt feest van de Godin. Door rituelen op het land en voor de dieren werd een beroep gedaan op de vruchtbaarheid en de gulheid van de godin. Grote vuren werden aangestoken, als symbool voor het brandend houden van ons eigen vuur, nu het nog steeds zo koud kan zijn. Het was een vrolijk, uitbundig feest; de winter is nog niet echt voorbij, maar er is hoop!
Het is fijn om in deze periode tijd te nemen om het vuurtje in jezelf brandend te houden. Wat extra zelfzorg, tijd voor een hobby of momenten om te genieten; wat houdt jou gaande en enthousiast? Wat geeft jou energie? Deze energie kun je dan inzetten voor het plannen en organiseren van je ideeën. Want een idee zonder actie is alleen een droom. Je zult stappen moeten zetten om jouw verlangen in de wereld te brengen. Wat is daarvoor nodig? Misschien moet je jouw idee bespreken met anderen, of kun je al onderdelen voorbereiden. En wie weet is het voor nu nog alleen maar een paar woorden op een blad papier en een kaarsje. Volg je gevoel, laat het gebeuren.

Frisse wind

In het voorjaar werd vroeger ook de voorjaarsschoonmaak gehouden. Zodra de winter voorbij was, konden de ramen weer open om frisse lucht binnen te laten. Alle kamers werden van onder tot boven gelucht, geveegd, gesopt en geboend. Nu doen we dat minder uitbundig, maar toch is het ook symbolisch goed om fris te beginnen aan iets nieuws. Ruim je werkkamer of bureau eens op en gooi heel bewust de dingen weg (of breng ze naar de kringloop) die je niet meer gebruikt. Wie weet kom je nog iets tegen waarvan je niet meer wist dat je het had, of kom je op nieuwe ideeën.

Laat in ieder geval de voorjaarswind door je huis gaan wanneer je aan je nieuwe plannen begint. Stel je voor dat nieuwe inspiratie en vruchtbare energie jouw plannen komen versterken. Schrijf een wens op een klein stukje papier en laat het meenemen door de wind of verbrand het in een vuurtje. Hoe je jouw ideeën ook nieuw leven inblaast, laat het verbonden zijn met het vuur in jouw hart en ziel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Toevallig

Toevallig

Vandaag gebeurde het weer! Twee keer zelfs; eerst werd een afspraak afgezegd door een klant omdat ze ziek was. Toen ik vervolgens koffie stond te maken in de keuken, zag ik een buurvrouw naar de koffieruimte van de woongroep lopen. Ik bedacht me ineens dat een andere...

Lees meer
Auratypes volgens Human Design

Auratypes volgens Human Design

De types binnen Human Design worden aura-types of energie-types genoemd. Dit verwijst naar de manier waarop de verschillende types energie uitstralen, hoe ze interacteren met de wereld om hen heen.  En jij? Herken jij jezelf in de beschrijving van de verschillende...

Lees meer
De illusie van onafhankelijkheid

De illusie van onafhankelijkheid

Via de nieuwsbrief van MaatschapWij kwam ik op de website van Marc Siepman, getriggerd door zijn experiment met het niet meer werken voor geld. Dat alleen vind ik al intrigerend, maar het was wat ik daarna las dat me echt aan het denken zette. "Het idee dat je...

Lees meer