Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Feest van het Mysterie: een nieuw begin

Door: Jolanda Sieders
Datum: 02 feb 2024

Het kan nog bitter koud zijn, maar als de zon schijnt is het op een beschut plekje al heerlijk. Toch ziet de natuur er nog leeg en doods uit. Akkers zijn grauw, bomen kaal. Alleen sneeuwklokjes bloeien dapper, ongeacht of het nog gaat sneeuwen of niet. Toch, als ik goed kijk zie ik dikke knoppen aan struiken en voorzichtig al wat topjes van tulpen en krokussen. Het einde van de winter duurt nu niet lang meer!

schoonmaak

In de tijd van onze verre voorouders was dit een pittige tijd. De voorraad was al flink geslonken en er groeide nog niets. Maar begin februari werden de eerste lammetjes geboren en dat betekende melk! De naam ‘Imbolc’ verwijst naar schapenmelk maar heeft ook de betekenis van zuivering. Dit vuurfeest kondigde de start van het nieuwe groeiseizoen aan en zodra de grond niet meer bevroren werd, konden de akkers geploegd worden. Alle oude resten van het afgelopen jaar werden verwijderd en het land ritueel gereinigd, zodat ze het nieuwe zaad kon ontvangen.

Het is dus niet zo vreemd dat onze oma’s en voormoeders ‘grote schoonmaak’ hielden. De ramen en deuren konden weer open, frisse lucht naar binnen. Misschien voel je het zelf ook wel, die drang om je ramen te lappen, kleden uit te kloppen en eens even lekker te soppen. Geef er vooral aan toe, zo schoon je ook je leven op om het nieuwe te ontvangen!

plannen

Met de schoonmaakkriebels komt wellicht ook de drang om aan de slag te gaan met je verlangen, met plannen die het licht willen zien. Word je bewust van die bruisende, prikkelende energie; het is pure levensenergie die overal in de natuur nu aanwezig is! Laat de deze voedende kracht door je heen gaan en je sterken. Word je op deze manier bewust van de Godin; zij is op deze manier volop aanwezig om je heen, ook wanneer je dit (nog) niet direct ziet. Als je je opent voor haar heilige aanwezigheid verbind je je met de eeuwige stroom van levenskracht.

Deze tijd is ook een tijd van plannen, van bepalen wat jij nodig hebt om jouw intentie voor dit jaar in de wereld te zetten. Heb je tijd nodig, dingen of heb je andere mensen nodig? Nu is de tijd om een concreet plan te maken, gevoed door de energie van het Feest van het Mysterie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Human Design – jouw autoriteit

Human Design – jouw autoriteit

Samen met jouw strategie zorgt je autoriteit ervoor, dat je jouw energie steekt in dingen die kloppen voor jou. Waar je strategie je laat zien wat de beste manier is om te interacteren met de wereld om je heen, helpt jouw autoriteit je om de beste beslissingen te...

Lees meer
Human Design – jouw strategie

Human Design – jouw strategie

Jouw strategie volgen betekent via de weg van de minste weerstand, de beste mogelijkheden ontdekken om jouw geschenk in de wereld te zetten. We zijn niet allemaal gemaakt om initiatief te nemen en pro-actief kansen te creëren. Voor sommigen van ons werkt het simpelweg...

Lees meer
Down the rabbithole

Down the rabbithole

Nou, dat was me het begin van het jaar wel. Mijn moeder viel en brak haar heup, zo ongeveer tegelijk met de griep die mij velde. Later realiseerde ik me dat toen de moeder van Lief in het ziekenhuis terecht kwam, ik ook ziek werd. Tijd voor nog een rondje reflectie -...

Lees meer