Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Feest van het Mysterie: een nieuw begin

Door: Jolanda Sieders
Datum: 02 feb 2024

Het kan nog bitter koud zijn, maar als de zon schijnt is het op een beschut plekje al heerlijk. Toch ziet de natuur er nog leeg en doods uit. Akkers zijn grauw, bomen kaal. Alleen sneeuwklokjes bloeien dapper, ongeacht of het nog gaat sneeuwen of niet. Toch, als ik goed kijk zie ik dikke knoppen aan struiken en voorzichtig al wat topjes van tulpen en krokussen. Het einde van de winter duurt nu niet lang meer!

schoonmaak

In de tijd van onze verre voorouders was dit een pittige tijd. De voorraad was al flink geslonken en er groeide nog niets. Maar begin februari werden de eerste lammetjes geboren en dat betekende melk! De naam ‘Imbolc’ verwijst naar schapenmelk maar heeft ook de betekenis van zuivering. Dit vuurfeest kondigde de start van het nieuwe groeiseizoen aan en zodra de grond niet meer bevroren werd, konden de akkers geploegd worden. Alle oude resten van het afgelopen jaar werden verwijderd en het land ritueel gereinigd, zodat ze het nieuwe zaad kon ontvangen.

Het is dus niet zo vreemd dat onze oma’s en voormoeders ‘grote schoonmaak’ hielden. De ramen en deuren konden weer open, frisse lucht naar binnen. Misschien voel je het zelf ook wel, die drang om je ramen te lappen, kleden uit te kloppen en eens even lekker te soppen. Geef er vooral aan toe, zo schoon je ook je leven op om het nieuwe te ontvangen!

plannen

Met de schoonmaakkriebels komt wellicht ook de drang om aan de slag te gaan met je verlangen, met plannen die het licht willen zien. Word je bewust van die bruisende, prikkelende energie; het is pure levensenergie die overal in de natuur nu aanwezig is! Laat de deze voedende kracht door je heen gaan en je sterken. Word je op deze manier bewust van de Godin; zij is op deze manier volop aanwezig om je heen, ook wanneer je dit (nog) niet direct ziet. Als je je opent voor haar heilige aanwezigheid verbind je je met de eeuwige stroom van levenskracht.

Deze tijd is ook een tijd van plannen, van bepalen wat jij nodig hebt om jouw intentie voor dit jaar in de wereld te zetten. Heb je tijd nodig, dingen of heb je andere mensen nodig? Nu is de tijd om een concreet plan te maken, gevoed door de energie van het Feest van het Mysterie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Midzomer – geniet van het leven!

Midzomer – geniet van het leven!

Het is Midzomer, hoewel het lijkt alsof de zomer nog moet beginnen. De natuur trekt zich daar niets van aan en groeit en bloeit in al haar glorie. De groeikracht in de natuur is nu op haar sterkst en alles reikt uit, is uitbundig en viert het leven. Hoe is dat met...

Lees meer
Familie

Familie

Eind mei maakte ik in 10 dagen een reis door 3 landen en langs allerlei vormen van familie. Het was een boeiende en zeer vermoeiende reis, maar met mooie inzichten. Een korte impressie. Festival familie Ik zit in onze heerlijke klapstoel voor de camper, onder de...

Lees meer
Human Design: de 9 centra

Human Design: de 9 centra

De 9 centra van jouw Human Design chart en hun thema's Wanneer je jouw Human Design chart bekijkt, zie je 9 figuurtjes die ingekleurd of wit zijn. Dit worden de 'centra' genoemd. Ze zijn verbonden met de chakra's en hebben allemaal hun eigen thema.Is een centrum...

Lees meer