Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Favorieten: Divi

Door: Jolanda Sieders
Datum: 17 nov 2021

Een aantal jaar geleden ‘struikelde’ ik over Divi. Een thema met een ‘bouwer’, een soort blokkendoos waarmee je heel eenvoudig websites kunt bouwen. Aan de voorkant, zodat je precies ziet wat je doet. In de loop van de jaren is het thema en de (inmiddels ingevoegde) bouwer flink vernieuwd en steeds weer wat beter en veelzijdiger geworden. Als je klant van me bent vind je op de website ikkanhetzelf.stillewateren.com filmpjes waarin ik laat zien hoe je met Divi kunt werken.

Voordelen

  • Een WYSIWYG manier om pagina’s op te bouwen en allerlei handige onderdelen toe te voegen zoals video, galerij, contactformulier, webshop etc.
  • Volledige controle over de look and feel van je website. Je kunt werkelijk álles aanpassen. Iedere kleur (en zelfs deze ‘globaal’ instellen zodat je met 1 klik die kleur overal op je site kunt aanpassen), randje, lettertype, afmeting, animatie bij muis-over etc etc.
  • Bijzonder goede helpdesk die snel reageren (via chat) en met goede oplossingen komen.
  • Het thema is bijzonder betaalbaar: voor $ 249 heb je een leven lang updates voor een onbeperkt aantal websites.

Nadelen

  • Het vergt wel enige oefening om met Divi te werken (vandaar de filmpjes). Daarom krijgen mijn klanten altijd een instructie én neem ik bij vragen een filmpje op zodat ze het daarna zelf kunnen.
  • De veelzijdigheid kan ook zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt zoveel aanpassen dat het kan gebeuren dat je iets aanpast en later géén idee meer hebt waar je dat precies hebt gedaan.

Wil je zelf met Divi aan de slag? Dan kun je tijdens Black Friday een mooie korting krijgen op de website van Elegant Themes! Ik heb geen aandelen, overigens 😉 Als je vragen hebt, stel ze gerust. Ik ontmoet je graag!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Andere blogs over dit thema

Creatief reflecteren

Creatief reflecteren

Vragen stellen en knutselen - ze zijn al mijn hele leven bij me. Als kind maakte ik al bouwwerkjes van mos en takjes, ik beschilderde zelf doosjes, knipte toen al mooie plaatjes uit om mijn agenda en dagboek te beplakken en handenarbeid was véruit mijn favoriete vak....

Lees meer
Midwinter

Midwinter

De start van de donkere periode van 2021 was een intense; tijdens de Inspiratieweek met een groepje vrouwen kwam ik in een meditatie in een min-of-meer existentiële vraag terecht: zeg ik 'Ja' tegen dit leven? Ik merkte dat ik alle tijd wilde nemen die er nodig was om...

Lees meer
Het natuurlijke ritme van creatie

Het natuurlijke ritme van creatie

Alles heeft een eigen ritme. De seizoenen, dag en nacht, bomen, je menstruatie, eb en vloed, zonnebloemen, jouw hart - de natuur volgt haar eigen klok. Hoe meer we daarvan afwijken of er verder vandaan gaan, hoe harder we moeten werken. Voor mij is de wintertijd daar...

Lees meer