beweging

Door: Jolanda Sieders
Datum: 10 dec 2017

Ik zit aan de eettafel en kijk naar buiten, waar het langzaam wit wordt. De kachel is aan en de poes ligt tegen mijn voeten in wollen sokken aan. Met mijn handen om een grote mok met koffie verkeerd geniet ik van de sneeuw die valt en kinderen die sneeuwballen gooien. Zo tegen de kerst en het einde van het jaar kijken we allemaal terug op het jaar en mijn leven nu kan niet anders zijn dan vorig jaar om deze tijd… 

In een nieuwe stad, alleen, werkend als zelfstandig ondernemer. Zoveel veranderingen komen niet vaak tegelijk in een mensenleven, maar soms kan het niet anders dan helemaal óm. Het heeft pijn gedaan – het ene wat meer dan het andere – en het andere zorgde voor een gevoel van opluchting. En allemaal zorgden ze voor kansen en ruimte om te doen waar ik blij van werd.

Het ondernemerschap was een voortzetting van mijn bedrijf dat al 10 jaar actief was. StilleWateren was begonnen met voornamelijk creativiteit in ‘mooie dingen maken’, later kwam daar ook zelfreflectie bij doordat ik verschillende coachingsopleidingen volgde. Met de keuze voor voltijds ondernemen kwam er tijd om na te denken wat ik nu precies wilde doen; wat was de rode draad in alles wat ik deed? 
Waar aanvankelijk het creëren nog een belangrijk onderdeel leek, raakte ik met name bij het maken van websites steeds meer met mensen in gesprek over het ‘waarom’ van wat ze deden. Steeds vaker onderzochten we hun missie en bracht dat enorm veel helderheid in de richting van hun bedrijf of droom. Dit zette mij op het spoor van mijn eigen missie: anderen begeleiden in het vinden én leven van hun missie

In de maanden dat dit zich vormde, werd ook duidelijk welke activiteiten beweging brachten, en welke niet. Het werd tijd om afscheid te nemen van de zelfgemaakte ‘mooie dingen’ en de workshops rondom creatieve technieken. De nadruk kwam duidelijk te liggen op het werken met de missie. En toen mijn missie helder was, werd het aanbod duidelijk wat daarbij past. Wat zich nu nog langzaam vormt is een langduriger traject, met daarin een aantal van de activiteiten die jou kunnen ondersteunen bij het vinden van je missie – en het daarna gaan leven ervan. 

Wat een prachtig proces is dit – en nog lang niet klaar. Sterker nog, ik geloof én hoop dat ik en mijn bedrijf altijd in beweging zullen zijn. Ik hoop nog veel te leren en te ontdekken, en dat dan vervolgens weer te kunnen delen met jou, zodat we steeds meer kunnen ontdekken wie we echt zijn. 

Ik kijk er naar uit om met jou in gesprek te gaan over jouw droom, verlangen of missie. Wees welkom! 

[FinalTilesGallery id=’2′]

1 Reactie

  1. Marc Beckers

    Volg je hart…. Het klopt!

    Heel mooi dat je doet wat je wilt doen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *