Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

over Groeien & Ontwikkelen

Door: Jolanda Sieders
Datum: 03 jun 2019

De maand juni heeft als thema ‘Bestemming’. Waar ben jij naar op weg, wat is jouw bestemming? Het lijkt wel alsof we ons hele leven ergens naartoe aan het werken zijn. ‘Als ik later groot ben…’ en ‘Wat wil je worden?’ – alsof we nog niets zijn, als kind.

We ontwikkelen ons heel snel wanneer we jong zijn – en het gaat meestal moeiteloos. Leren lopen, praten, ons aanpassen aan wat er door onze omgeving van ons verwacht wordt; de meesten van ons leren dit zonder er bij na te denken.
We leren op school, lezen en schrijven, rekenen en we leren over de wereld om ons heen. We leren een vak, zodat we als zelfstandige volwassenen een plek kunnen innemen in de maatschappij. 

En als we dan die baan, dat huis, die auto, die partner en misschien wel kinderen en een leuke hond hebben? Als we volwassen zijn, is het dan klaar? Waren we hier naartoe onderweg? 

Voor mij was dat het in ieder geval niet. Niet alleen omdat het plaatje dat ik als jonge vrouw in mijn hoofd had, geen werkelijkheid werd. Ik móést een ander pad lopen. Maar ook omdat ik op een bepaalde manier altijd al gevoeld had, dat het leven eigenlijk ergens ánders over ging. Ik had sterk het gevoel, dat ik iets te leren had – over mijzelf. Op allerlei momenten in mijn leven werd er van me gevraagd om voor mijzelf te gaan staan, om voor mijzelf te kiezen. Ik heb het een poos geprobeerd te negeren, maar helaas. Er was geen ontkomen aan 😉 

Ik ontdekte dat als ik voor mijzelf moest gaan staan, ik wel moest weten wie ik dan ben. Wat voor mij belangrijk is, waarvoor en waarmee ik wil leven. Jammer genoeg zijn daar geen opleidingen voor en dus ontdekte ik steeds weer kleine stukjes. Met vallen en opstaan, soms door een pijnlijke ervaring, soms door momenten van puur geluk. 

Zo ontwikkelde ik mij – steeds dichter naar mijzelf. Ik kom steeds dichter bij de waarheid in mijn hart en hoe ik dat in dit leven vorm kan geven. In deze leerschool is iedere ontmoeting en ervaring een les, en iedereen die een stukje met mij oploopt een leraar. 

Als je het mij vraagt: dáár zijn we naar op weg. Naar onszelf. Naar onze prachtige, liefdevolle, stralende Zelf. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *