Ruimte om te zijn

Ontdek wie jij bent, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Werken met zelfreflectie  |  7 weken zelfreflectie

7 weken Zelfreflectie

Hoe beter je jezelf kent, hoe mooier jouw leven wordt; daar geloof ik heilig in. Want hoe beter jij weet wat goed, waardevol en belangrijk voor jou is, hoe meer dát je keuzes gaat bepalen. En dan ga je een leven leiden zoals jij dat wil, vanuit jouw hart. 

Maar ja, jezelf leren kennen, hoe doe je dat? Welke methoden en hulpmiddelen zijn er tot je beschikking en welke past het beste bij jou? In deze cursus van 7 avonden maak je kennis met 7 verschillende manieren om met zelfreflectie bezig te zijn en ga je de diepte in met jezelf.

  • Week 1: Dagboek – ontdek patronen
  • Week 2: Stilte – bij jezelf zijn
  • Week 3: Dankbaarheid – energie volgt aandacht
  • Week 4: Emoties – luister naar de signalen
  • Week 5: Gedachten – geloof niet alles wat je denkt
  • Week 6: Zin – positieve energie
  • Week 7: Reflectie – jij en de ander
Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfreflectie, alleen de bereidheid om open en eerlijk naar jezelf te kijken en wat je denkt en voelt serieus te nemen. Wil jij ook ontdekken wat er in jouw binnenste te beleven valt? Schrijf je dan in!

Data: 7 avonden, kijk in de agenda voor de exacte data
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatiedit najaar verzorg ik de cursus online, in Zoom
Kosten: € 197,00 voor de hele cursus, inclusief hand-out (per e-mail)

veel geleerd

In zeven avonden heb ik ontzettend veel geleerd. Het lukt mij veel sneller om in situaties waarin emoties de overhand nemen, mezelf te kalmeren en alles meer ‘op afstand’ te bekijken. Daardoor geniet ik weer eerder van de dingen om me heen i.p.v. me te laten leiden door de omstandigheden en wat ik daarvan gemaakt heb in mijn hoofd. 

Door alle oefeningen ben ik o.a. meer te weten gekomen over mijn waarden, oordelen, waar ik blij van word, waar ik dankbaar voor ben.  Dit helpt me om mezelf beter te begrijpen, mild te zijn naar mezelf toe en om meer te genieten. Het voelt ‘steviger’; dit ben ik en zo is het goed. Ik ben leuk en als ik niet leuk ben, is het ook goed. 🙂

Jolanda begeleidt de workshops rustig, met humor en respect. Ze houdt steeds het overzicht, stelt vragen die inzicht geven, terwijl het geen therapie wordt. Een leuk onderdeel zijn de creatieve opdrachten. Ik ben dankbaar dat ik deze workshopserie gevolgd heb. Dankjewel Jolanda! 🙏

Jolanda de Kok, ondernemer