Vandaag heb ik geen zin. Ik word maar moeizaam wakker en geniet dan van de koelte in de kamer, in tegenstelling tot de hitte die er de afgelopen dagen hing. Ik voel bij het aankleden dat ik gisteren m’n lijf uitgedaagd heb en dat voelt goed. Het maakt ook dat ik moe ben, langzaam, sloom. En ik heb geen zin. Geen zin om me druk te maken op of over sociale media – en toch hang ik dan weer te lang op Facebook. Heb geen zin om huishoudelijke klussen te doen – en tegelijkertijd erger ik me aan het sanitair dat best een sopje kan gebruiken. Ik heb zelfs geen zin om verder te gaan aan de meditatiekussens, de opdrachten voor het jaartraject of het boekje voor de training. 

En dat zit me geloof ik het meeste in de weg; sinds ik voor mezelf begonnen ben, vind ik het lastig om ‘vrij’ te nemen. Ik heb het gevoel dat ik altijd bezig moet zijn, zeker nu ik met m’n bedrijf nog in de aanloopfase zit. Dat ik steeds zichtbaar moet zijn, moet netwerken, me moet profileren. 

Zijn al die ‘moeten’ jou ook opgevallen? Dat was precies wat ik niet meer wilde 😉 Wat ik wil is plezier hebben in wat ik doe, vanuit m’n hart op mijn plek bezig zijn en ruimte scheppen voor anderen om te verbinden, te leren en te creëren. En vandaag heb ik even geen zin. En dat mag, ik moet namelijk helemaal niks. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *