Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

WordPress 5.5: sitemap, updates en de blokeditor

Door: Jolanda Sieders
Datum: 12 aug 2020

Gisteren lanceerde WordPress een update naar versie 5.5. Inmiddels heb ik al flink wat websites naar de nieuwe versie overgezet en alles werkt prima, dus ga gerust je gang en update je website ­čśë Er zijn veranderingen op 3 belangrijke gebieden.

verbeterde sitemap

WordPress heeft gesleuteld aan de sitemap, die gebruikt wordt door zoekrobots om te inventariseren welke informatie waar te vinden is. Deze verbeteringen zouden ervoor moeten zorgen dat je website beter gevonden wordt. Dat zou fijn zijn!

automatische updates

Je kunt nu bij je plugins en thema’s instellen, dat deze automatisch geupdate worden. Of tenminste, dat zou zo moeten zijn. Zoals je in het filmpje kunt zien, kon ik het nog niet vinden.

vernieuwde blokeditor

Er zijn een aantal veranderingen in de blokeditor. Wat aanpassingen in het uiterlijk (zoals randen rondom elementen in het scherm) maar ook een belangrijke; een zoekscherm waarin je door alle blokken kunt ‘browsen’ en al vooraf opgemaakte blokken kunt kiezen.

Al met al ben ik nog niet helemaal overtuigd (bovendien ben ik en├│rm fan van Divi, wat prettiger werkt en meer opties heeft). En wat de automatische updates betreft; denk eraan dat je goed controleert of je plugins compatible zijn met de versie van WordPress die jij hebt. Zo voorkom je een website die niet goed wordt weergegeven!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Favorieten: Divi

Favorieten: Divi

Een aantal jaar geleden 'struikelde' ik over Divi. Een thema met een 'bouwer', een soort blokkendoos waarmee je heel eenvoudig websites kunt bouwen. Aan de voorkant, zodat je precies ziet wat je doet. In de loop van de jaren is het thema en de (inmiddels ingevoegde)...

Lees meer
Vergroot jouw vindbaarheid

Vergroot jouw vindbaarheid

Zo af en toe krijg ik een bericht van een klant met de vraag hoe het toch kan dat hun spiksplinternieuwe website niet gelijk veel meer klanten oplevert. En waarom hun net toegevoegde aanbod niet al een keer of wat verkocht is. En veel klanten vragen mij, waarom hun...

Lees meer
Oops… en hoe je jouw website kunt redden

Oops… en hoe je jouw website kunt redden

Zo af en toe krijg ik een paniekerig telefoontje van iemand wiens website verdwenen is. Nou ja, niet verdwenen, maar al m'n foto's zijn weg! Of een appje van een klant wiens blogs verdwenen zijn, nadat er 'opgeruimd' is. En heel soms wordt een website gehackt en is je...

Lees meer