Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Wie ben jij?

Door: Jolanda Sieders
Datum: 12 nov 2018
Wanneer je jezelf beschrijft in een voorstelrondje, wat zeg je dan? Wat noem je als eerste? Meestal hoor ik dingen als ‘Ik ben Trees, ik ben 47 jaar en getrouwd, ik ben moeder van 2 kinderen. Ik ben accountant en assistent-trainer bij de zwemclub van mijn oudste.’, afhankelijk van de setting aangevuld met vaardigheden, werkgerelateerde zaken of hobby’s.
Wat als eerste in je op komt, is vaak hetgeen waar je je sterk mee identificeert. Is dat je werk, je relatie of het feit dat je kinderen hebt? Wat is jouw belangrijkste rol?
 
De rollen die je hèbt, is niet wie je bènt. Wie ben jij zonder al die rollen, als dat allemaal weg valt?
Er zijn richtingen (zoals het non-dualisme), die zeggen dat er helemaal geen ‘Ik’ is, dat wij allemaal een illusie hebben van iets dat afgescheiden is van het andere. Dat alles één is en ons idee van ‘Ik’ een product van ons ego. Ik (ha! 😆) geloof dat zolang wij ons leven leiden op aarde, we door onze individuele eigenschappen iets kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de aarde en de mensheid. Ik geloof dat we, om een verschil te maken in onze tijd op aarde, mogen ontdekken wat ons unieke geschenk is en dat in de wereld zetten.
 
Dat geschenk gaat niet over onze rollen – dat is niet het belangrijkste. Natuurlijk kan het zijn dat jij geboren bent om een geweldige moeder, accountant of loodgieter te zijn. Maar als het gaat over wie jij bènt, dan gaat het erom, wat de wereld mist als jij er niet (meer) bent. Wat missen jouw dierbaren als je er niet (bij) bent? Gezelligheid, positiviteit, rust, zorgzaamheid of relativeringsvermogen?
Jouw geschenk in de wereld zetten gaat er volgens mij om, dat je met jouw talenten, op jouw manier, dát in de wereld zet wat jou jou maakt. De rol die je daarbij hebt, kan veranderen. Maar wat is jouw unieke set aan eigenschappen?
 
Als je het lastig vindt om dit van jezelf te beschrijven, vraag het dan eens aan een aantal goede vrienden en familieleden. En als je dan hun antwoorden leest of hoort, geloof ze maar. Zij zien dit vaak beter dan jij van jezelf 😉
Zo kreeg ik onlangs van een aantal vrouwen met wie ik had gewerkt dit terug: Liefde, verbinding en krachtige vrouw. Wanneer ik dat kan voelen, maakt me dat sterker. Ik durf dan los te laten dat ik geen juf, moeder of partner ben – dat doet er dan niet toe. Met deze eigenschappen wil ik me wel identificeren: liefde, verbinding en kracht. <3
 
En jij? Wat maakt jou, jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Zo boven, zo beneden

Zo boven, zo beneden

Iedere nieuwe maan doe ik een oefening die ik 'creatief reflecteren' noem. Soms met anderen, soms alleen. Rond de nieuwe maan in september deed ik de oefening met mijn buurvrouw, met wie ik mooie gesprekken heb over spiritualiteit, de toestand van de wereld,...

Lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Ik opende mijn email en zag een bericht van mijn zorgverzekeraar met de titel 'Hoe veerkrachtig ben jij?'. Ik werd wel nieuwsgierig, ik ben niet gewend dat mijn zorgverzekeraar mailtjes stuurt met dit soort inhoud. Tenminste, mijn vorige verzekeraars. Ik ben eind...

Lees meer
Energie management

Energie management

Volgens de Human Design theorie hebben we allemaal een bepaald energie- of auratype (de verschillende auratypes leg ik in een ander blog uit). Dit betekent dat ieder type op een andere manier contact maakt en communiceert met mensen om zich heen. Contact tussen jou en...

Lees meer