Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Wie ben jij?

Door: Jolanda Sieders
Datum: 12 nov 2018
Wanneer je jezelf beschrijft in een voorstelrondje, wat zeg je dan? Wat noem je als eerste? Meestal hoor ik dingen als ‘Ik ben Trees, ik ben 47 jaar en getrouwd, ik ben moeder van 2 kinderen. Ik ben accountant en assistent-trainer bij de zwemclub van mijn oudste.’, afhankelijk van de setting aangevuld met vaardigheden, werkgerelateerde zaken of hobby’s.
Wat als eerste in je op komt, is vaak hetgeen waar je je sterk mee identificeert. Is dat je werk, je relatie of het feit dat je kinderen hebt? Wat is jouw belangrijkste rol?
 
De rollen die je hèbt, is niet wie je bènt. Wie ben jij zonder al die rollen, als dat allemaal weg valt?
Er zijn richtingen (zoals het non-dualisme), die zeggen dat er helemaal geen ‘Ik’ is, dat wij allemaal een illusie hebben van iets dat afgescheiden is van het andere. Dat alles één is en ons idee van ‘Ik’ een product van ons ego. Ik (ha! 😆) geloof dat zolang wij ons leven leiden op aarde, we door onze individuele eigenschappen iets kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de aarde en de mensheid. Ik geloof dat we, om een verschil te maken in onze tijd op aarde, mogen ontdekken wat ons unieke geschenk is en dat in de wereld zetten.
 
Dat geschenk gaat niet over onze rollen – dat is niet het belangrijkste. Natuurlijk kan het zijn dat jij geboren bent om een geweldige moeder, accountant of loodgieter te zijn. Maar als het gaat over wie jij bènt, dan gaat het erom, wat de wereld mist als jij er niet (meer) bent. Wat missen jouw dierbaren als je er niet (bij) bent? Gezelligheid, positiviteit, rust, zorgzaamheid of relativeringsvermogen?
Jouw geschenk in de wereld zetten gaat er volgens mij om, dat je met jouw talenten, op jouw manier, dát in de wereld zet wat jou jou maakt. De rol die je daarbij hebt, kan veranderen. Maar wat is jouw unieke set aan eigenschappen?
 
Als je het lastig vindt om dit van jezelf te beschrijven, vraag het dan eens aan een aantal goede vrienden en familieleden. En als je dan hun antwoorden leest of hoort, geloof ze maar. Zij zien dit vaak beter dan jij van jezelf 😉
Zo kreeg ik onlangs van een aantal vrouwen met wie ik had gewerkt dit terug: Liefde, verbinding en krachtige vrouw. Wanneer ik dat kan voelen, maakt me dat sterker. Ik durf dan los te laten dat ik geen juf, moeder of partner ben – dat doet er dan niet toe. Met deze eigenschappen wil ik me wel identificeren: liefde, verbinding en kracht. <3
 
En jij? Wat maakt jou, jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Andere blogs over dit thema

niet meer doen

niet meer doen

Ik zit op m'n balkon en ik zucht. Ik ontspan wat meer in de stoel en haal nog eens diep adem. Met m'n ogen dicht voel ik mijn lijf, voel ik hoe ik thuis kom. Dit is het eerste weekend in ééuwen dat ik niks hóef - of in ieder geval zo voelt het. En ik heb de afgelopen...

Lees meer
ziek, zwak maar gelukkig niet misselijk

ziek, zwak maar gelukkig niet misselijk

Jeetje, had het mij ineens toch ook te pakken! Het begon met een beetje hoofdpijn en werkelijk óveral spierpijn, waarna ik een dag of 5 werkelijk niets kon. Zelfs uit bed komen en gaan douchen was eigenlijk al teveel. En toen ik op een gegeven moment niets meer rook,...

Lees meer
Creatief reflecteren

Creatief reflecteren

Vragen stellen en knutselen - ze zijn al mijn hele leven bij me. Als kind maakte ik al bouwwerkjes van mos en takjes, ik beschilderde zelf doosjes, knipte toen al mooie plaatjes uit om mijn agenda en dagboek te beplakken en handenarbeid was véruit mijn favoriete vak....

Lees meer