Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Midwinter: met welke intentie ga jij het nieuwe jaar in?

Door: Jolanda Sieders
Datum: 22 dec 2022

Voor mij is dit Oudjaarsnacht; vanaf morgen (of eigenlijk overmorgen) worden de dagen langer en wordt het lichter. Ik neem deze dagen de tijd om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Waar ben ik trots op en dankbaar voor? Wat mag er gaan, wat laat ik los? Daarna komt het moment om je intentie te zetten voor het nieuwe jaar met een vuurtje of veel kaarsen. Schrijf, dans, zing of teken je intentie de wereld in!

Nadat de deelnemers aan de workshop afgelopen zaterdag al hun Droombord hebben gemaakt (mijn handen jeukten!), ga ik morgen aan de slag. Dat klinkt heel voortvarend, maar de uitdaging is om het te laten ontstaan. Vanuit meditatie en het voelen van de waarden die ik komend jaar centraal wil stellen, komt dan de intentie en daarna het verbeelden. Kopje thee, muziekje, warme sloffen… ik ben benieuwd wat er gaat komen.

En jij? Met welke intentie stap jij het nieuwe jaar in?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Feest van het Ongeziene

Feest van het Ongeziene

Dit feest markeert het begin van de winter en was voor onze voorouders het begin van het nieuwe jaar. In de Germaanse en Keltische traditie begint alles in het donker. Zaden wachten in de donkere grond op de lente, wij starten ons leven in het zachte donker van de...

Lees meer
Herfstequinox

Herfstequinox

Herfstequinox Mogen we laten gaan wat los laat en het ritme van de natuur beleven dragen wat we nodig hebben en al het andere vrij geven. Mogen we bloemen, ooit zo dierbaar laten bedekken door de vorst en laten we dan samen komen als het om ons donker wordt. Mogen we...

Lees meer
Zo boven, zo beneden

Zo boven, zo beneden

Iedere nieuwe maan doe ik een oefening die ik 'creatief reflecteren' noem. Soms met anderen, soms alleen. Rond de nieuwe maan in september deed ik de oefening met mijn buurvrouw, met wie ik mooie gesprekken heb over spiritualiteit, de toestand van de wereld,...

Lees meer