Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Jouw website veiliger en sneller met PHP 7.x

Door: Jolanda Sieders
Datum: 07 mrt 2019

Om jouw website zichtbaar te laten zijn, maak je via jouw webhost gebruik van een aantal programma’s. Er is een server waar alle gegevens op staan en daarop staat PHP; een programmeertaal waar WordPress op draait. Hoewel het bijgewerkt houden van WordPress (en de verschillende plugins) belangrijk is, is het nu ook belangrijk om te controleren welke PHP-versie jouw website gebruikt.

sneller en veiliger

WordPress werkt al met PHP versie 5.2, maar de nieuwere versie van PHP maakt je website heel veel sneller. Bovendien zijn de nieuwere versies van PHP beter beveiligd tegen hackers. Op de website van WordPress vind je meer informatie hierover.

Omdat WordPress in principe wel werkt met oudere versies van PHP, is dit lang geen probleem geweest. Op dit moment echter zijn er een aantal plugins die niet meer (goed) werken met de oudere versies van PHP en daardoor foutmeldingen geven. Je website kan niet meer goed werken of zelfs helemaal uit de lucht gaan.

zelf doen of aanvragen

Je PHP-versie veranderen is niet heel moeilijk. Wanneer je jouw website zelf bijhoudt en je inlogt bij je webhost, is er vaak een klantenpaneel of klantenomgeving. Plesk is hiervan een voorbeeld. Een stappenplan:
1. Maak voor de zekerheid een backup van je website (dit kan vaak ook in de klantenomgeving) of neem de gok dat het goed gaat.
2. Zorg dat alle plugins en WordPress zijn bijgewerkt naar de laatste versie – en controleer daarna weer even of je website nog werkt.
3. Log in bij de klantenomgeving (via je webhost) en zoek naar PHP en kijk of je dit kunt aanpassen.

4. Wijzig de PHP-versie naar 7.x en controleer of je website het nog doet. Werkt het niet, probeer dan een lagere versie.

5. Sla de gewijzigde instellingen op.

6. Geniet van je snelle website! Lukt het niet of kun je de PHP-versie niet vinden? Stuur dan een bericht naar de helpdesk van je Webhost en vraag of zij het willen regelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Favorieten: Divi

Favorieten: Divi

Een aantal jaar geleden 'struikelde' ik over Divi. Een thema met een 'bouwer', een soort blokkendoos waarmee je heel eenvoudig websites kunt bouwen. Aan de voorkant, zodat je precies ziet wat je doet. In de loop van de jaren is het thema en de (inmiddels ingevoegde)...

Lees meer
WordPress 5.5: sitemap, updates en de blokeditor

WordPress 5.5: sitemap, updates en de blokeditor

Gisteren lanceerde Wordpress een update naar versie 5.5. Inmiddels heb ik al flink wat websites naar de nieuwe versie overgezet en alles werkt prima, dus ga gerust je gang en update je website 😉 Er zijn veranderingen op 3 belangrijke gebieden. verbeterde sitemap...

Lees meer
Vergroot jouw vindbaarheid

Vergroot jouw vindbaarheid

Zo af en toe krijg ik een bericht van een klant met de vraag hoe het toch kan dat hun spiksplinternieuwe website niet gelijk veel meer klanten oplevert. En waarom hun net toegevoegde aanbod niet al een keer of wat verkocht is. En veel klanten vragen mij, waarom hun...

Lees meer