Voor mij was – als het om ‘inkomsten creëren’ gaat – altijd de grootste uitdaging om niet alles onder controle te willen hebben. En weer wordt het me duidelijk dat de magie van creëren het beste werkt wanneer ik er met mijn vingers af blijf!  In de zomer kwam een thema aan de oppervlakte waar ik altijd veel weerstand op heb gehad. Veel pijn ook en bij tijd en wijle verdriet. Ik heb het altijd onderdrukt en weggestopt, maar nu kwam het heel duidelijk naar boven. Na een paar goede gesprekken en eerlijk kijken naar wat er speelde, besloot ik om het proces aan te gaan. Ik zei ‘JA’ tegen het thema en het proces. Niet dat ik wist hoe zich dat zou gaan vormen, of wat ik zou gaan doen, maar ik nam een bewust besluit dat ik het aan wilde aan.

Vervolgens ging er van alles stromen. Bijzondere mensen kwamen (weer) op mijn pad, ik kreeg de kans om deel te nemen aan workshops en bijeenkomsten die me heel mooi ondersteunden bij mijn thema. En ja hoor, ook op zakelijk gebied gebeurt er ineens van alles. Zonder dat ik extra stappen zet of me heel druk maak, krijg ik opdrachten voor websites (jeej ), is m’n airbnb kamer de hele maand vol, heb ik m’n jaartraject gestart en zijn er aanvragen voor de huur van m’n ruimte. Ik ben een beetje flabbergasted en doe m’n best om er vooral van te genieten, maar magisch vind ik het wel. 

Dus: wanneer ik het aan durf om heel bewust JA te zeggen tegen wat zich aandient, spant het universum samen om dat mogelijk te maken. Dan krijg ik wat ik nodig heb.

En jij? Welk proces daagt jou uit om volmondig JA tegen te zeggen?