Organisator

Renate Breuls
Telefoon
06-42126566
Email
info@renatebreuls.nl
Website
https://www.renatebreuls.nl
Meer informatie

Locatie

StilleWateren
Bloemendalsestraat 27, 3811EP Amersfoort
Categorie

More Info

Meer informatie

Datum

feb 04 2020

Tijd

19:00 - 22:00

Kosten

€ 197,00

Renate Breuls: Opstellingencyclus voor vrouwen

Een cyclus van vijf avond workshops en een retraitedag waarin we met een vaste kleine groep vrouwen opstellingen doen in combinatie met diverse soorten lichaamswerk en werken met “Je plek innemen”, “opschonen en vrijgeven van de vrouwenlijn” en “specifieke vrouwenthema’s” met als doel: “vrijuit leven als vrouw”.

Er huist veel kracht en ongekende mogelijkheden in jou, vrouw…. Creatiekracht, intuïtie, zachte en krachtige vrouwelijkheid en zo veel méér! We leven vaak láng ons volle potentieel niet, door ‘hoe we het gewend zijn’ en in de vele rollen die we hebben.
Maar vaak wringt er wél iets…
Je geeft gas, en tegelijkertijd heb je de handrem er op. Het verlangen is: voluit leven, je plek innemen, het leven kiezen waarvan je weet dat het bij jou hoort. Trouw aan jezelf, en adequaat en respectvol handelen naar je collega’s, geliefde, de mensen in jouw leven.

VRIJHEID IN HANDELEN, LIJF EN LEVEN
Opstellingen bevrijden onze essentie van conditioneringen en helpen ons los te laten wat niet bij ons hoort. In combinatie met hoe ik lichaamswerk inzet, en in de bedding van jouw sisters leer je hoe je zelf je blokkades op kunt lossen. Je ontmoet je zachte kracht en je unieke vrouwenpower.

Verbind je met jóuw lijf, jouw verlangens en jóuw leven. Laat je levensenergie stromen en kom in je vrouwelijke kracht, zachtheid, heelheid en rust!

VRIJ ZIJN
Je vrij voelen, in je keuzes, doen en laten, hoe je je leven vormgeeft, vrij in je reacties op wat het leven je aandraagt…
Dit doen we in relatie tot de vrouwen en mannen in ons leven, onze persoonlijke geschiedenis, en ongekende geschiedenis doorgegeven door je voorouders. Dit werkt door in situaties in werk, vriendschappen, je liefdesleven, je relatie met jouw lichaam, of je kunt genieten van leven in je lijf, geld verdienen… Of voel je je ‘klein’ of belemmerd? Hou je je in? Voel je dat er méér in jou zit maar ‘komt het er niet uit’? Geniet je van wie je bent, wat je doet en voelt, van het leven in je lijf? Van je lichaam?

Thema’s die aan bod komen zijn: “Je plek innemen”, “opschonen en vrijgeven van de vrouwenlijn” en thema’s die we in overleg graag willen verhelderen en helen. Dit is een mooie kans om in de veilige setting van een sistergroep en opstellingen in je kracht te komen, en hardnekkige patronen en conditioneringen los te laten. Om de relatie te verdiepen die je hebt met je eigenwaarde, zusters, vriendschappen, kracht, sensualiteit, gevoel van vrijheid, de relatie met je lichaam, seksualiteit, omgaan met je baas of personeel, welk thema ook voor jou speelt.

We werken in een vaste groep omdat dit een warme en veilige basis geeft om processen met elkaar te delen en hierin te verdiepen. We representeren voor elkaar, ontmoeten elkaar in sisterhood en zakken in ons lijf, ons bekken. Er is plaats voor 6 tot maximaal 10 vrouwen.

RETRAITEDAG
Afsluitend volgt naar keuze een retraitedag op een zondag voor een fijne en gedegen integratie van wat in jou, jouw reacties en leven is veranderd en aangeraakt. We werken met stilte, meditatie, lichaamswerk, ademwerk, dans, aanraking/massage en inquiries en wat verder nodig is. De datum daarvan volgt in overleg.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Tijdstippen: dinsdagavonden tussen 19.00 en 22.00 uur
op 21 januari, 4 en 18 februari, 3 en 17 maart 2020
Optioneel starten we met een gezamenlijke potluck vanaf 18.00 uur.

Kosten voor vijf avonden
Bij aanmelding voor 10 januari € 177,-
Na 10 januari € 197,-
Neem je een vriendin mee, dan ontvang je € 30,- korting op de cyclus.
Facultatief te volgen retraitedag: kosten € 77,- inclusief biologische lunch.
Tarieven zijn inclusief btw voor particulieren, exclusief btw met factuur voor ondernemers en als je werkgever betaalt.
Je aanmelding is definitief na betaling.

MEER WETEN OF OPGEVEN?
Kijk op www.renatebreuls.nl
of stuur een mail naar post@renatebreuls.nl

“JE PLEK INNEMEN”
We beginnen de cyclus met “ Je plek innemen’; een ordeningsopstelling. Dat doen we, omdat op de juiste: – onze eigen plek- staan binnen ons gezin van herkomst, de basis is van je leven. Het bepaalt in grote mate of dingen die je wilt in je leven, lukken of terugkerend frustraties opleveren. Sta je niet op je eigen plek, dan spelen in verschillende situaties in je leven dezelfde soort terugkerende issues een rol. Dus niet alleen met je ouders, broers en zussen. Ook op je werk en in andere groepen loop je dan vaak tegen dezelfde soort problematiek die elke keer in een net ander jasje verschijnen. Bijvoorbeeld: je ‘er niet bij voelen horen’, je ‘kleiner’ of ‘groter’ maken in contacten met anderen, autoriteitsconflicten, niet tot bloei en in je kracht komen etc.’ Mocht je elders al eens een ordeningsopstelling hebben gedaan, dan ben je ook welkom.

“OPSCHONEN EN VRIJGEVEN VAN DE VROUWENLIJN”
Na het thema “ordening” wijden we een aantal avonden aan het opstellen van onze vrouwenlijn.

Of je je moeder en of voormoeders nou (goed) kent of niet, ze spelen een belangrijke rol in hoe jij als vrouw je leven leidt. Moeders geven goede zaken door aan hun dochter, en vaak onbewust manieren van doen en laten waar we als dochter liever niet mee te dealen zouden willen hebben. Dit kan in belangrijke mate bewust en meestal onbewust bepalen hoe jij je als vrouw beweegt door het leven of wat je doorgeeft aan jouw dochters. Dit kan een doorwerking hebben in zaken als bijvoorbeeld schaamte voor je lijf, in je seksualiteit, je onveilig of ongemakkelijk voelen, zowel met vrouwen als in relaties met mannen. Je machteloos voelen, of het lastig vinden jezelf te zijn op het werk in een mannencultuur. Door opstellingen rondom deze thema’s te doen, geef je jezelf meer vrijheid om jouw unieke potentieel te leven, dit werkt door naar het leven van je dochters.