Creatieve retraite

Marike en ik zijn al een aantal jaar creatief op reis. We houden beiden van mooie dingen maken, schilderen, spelen met kleur en tekst – en we houden allebei van reflecteren, ceremonie en ritueel. Dit maakte dat de Creatieve Retraites ontstonden; een midweek vol vrouwelijke expressie, plezier en intentionele creativiteit.

We organiseren 2 retraites: eentje aan het begin van de donkere periode, begin november (rond het jaarfeest Samhain op 31 oktober) en een aan het begin van de lichte periode, begin mei (rond Beltane op 1 mei). Beiden hebben ze hun eigen energie en wijsheid.

Wil je meer weten? Klik dan op één van de afbeeldingen. Je kunt natuurlijk ook een email sturen naar Marike of mij, we vertellen je graag meer. Je kunt je via de knop hieronder ook aanmelden voor onze emaillijst, we sturen je dan in de aanloop naar de retraite meer informatie.

Ontdek de wijsheid van jouw voorouders op een magische, creatieve retraite. 

Ga mee op deze reis vol creatiekracht en magische vrouwelijke expressie.

Over Marike

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik vele talenten heb mogen ontwikkelen in mijn leven. Van antropologe in een Aboriginal community in Australie, tot het delen van 2019 zelf gehaakte hartjes in 2019 om ons te herinneren aan het licht en de liefde. Van universitair docent gespecialiseerd in diversiteit in organisaties en onderwijs tot grondlegster van de Geluksroute.
Ik heb mij mogen verdiepen in prachtige wijsheid als systemisch werk, focusing, shamanistisch werk, voice dialogue, theater, vrouwenichaamswerk, storytelling, intentional creativity, the Work, NLP, schaduwwerk, mindfulness en diverse vormen van meditatie.

Mijn liefde voor het leven geef ik op dit moment, naast de Geluksroute, door het maken sacred viltcreaties onder de naam Meraki, met vrouwencirkels, en inspirerende projecten zoals Cirkel van Veerkracht. En natuurlijk in mijn coach-Praktijk voor WelZijn, waar ik zowel met individuen als met groepen ook gebruik maak van intentional creativity.

Mijn vilt creaties vind je op MERAKI-Intentional creativity | Facebook

Over Jolanda

De laatste tijd voelt het alsof mijn leven ‘full-circle’ is; toen ik na de Havo naar de opleiding ‘Vormgeving en Communicatie’ wilde zodat ik bij een reclamebureau kon werken, werd ik niet toegelaten. Ik ging naar de Pabo, heb 25 jaar in het onderwijs gewerkt en op die manier allerlei vaardigheden opgedaan en véél geleerd over (de ontwikkeling van) mensen.

Toen ik in 2017 me volledig richtte op mijn bedrijf begon ik met ‘mooie dingen maken’ en langzamerhand verschoof het accent naar het proces in plaats van het resultaat. En nu realiseer ik me dat ik allerlei opdrachten heb die zich in het werkveld van communicatie & vormgeving bevinden… maar wel vanuit de verbinding met het hart en de ziel.

Het creatieve stuk in mij is nooit helemaal stil; het ‘moet’ soms iets creëeren. Ik laat me dan graag leiden door wat wil ontstaan (en soms verbaas ik mijzelf). In workshops zoals een Droombord maken of creatief reflecteren neem ik graag anderen mee in het magische proces van creëeren vanuit je hart.
Je bent van harte welkom.