Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Controle

Door: Jolanda Sieders
Datum: 10 jan 2022

Het was even stil. In een flinke periode van niet-weten en vertragen in ‘schemertijd’ heb ik me op een heel diep niveau weer verbonden met mijn (ziels)missie. Het was een combinatie van stilte, bewuste keuzes en vingerwijzingen van mijn onbewuste/ziel/hogere zelf/het universum/god.
Ik werd uitgenodigd om terug te keren naar mijn kern, de bron, om daar me te herinneren waarom ik hier ben. Na het opschudden en het rammelen begin november, de periode van stilte kwam met Midwinter in het labyrint de ‘Ja’. Maar pas met de nieuwe maan van 2 januari kwam de helderheid; dát is waar ik ‘Ja’ tegen wilde zeggen.

Het hele proces is niet te sturen of te organiseren, laat staan dat ik er controle over heb. Het enige dat ik kan doen is ruimte maken. Ruimte in mijn agenda en in mijn hoofd. Om daarna met mijn hart, ogen en handen wijd open te doen wat gevraagd wordt. En mind you, dat klinkt véél verhevener dan het in de praktijk is; het waren ook een flink aantal momenten van frustratie, chaos en kip-zonder-kop-acties. En het inzicht komt nog steeds achteraf.

Op kleinere schaal kan ik de controle beter loslaten. Zoals bij het bedenken en organiseren van mijn jaarlijkse bedankje voor mijn klanten. Heel lang had ik geen idee, maar ergens rond de jaarwisseling wist ik wat ik wilde doen – maar nog niet precies hoe. En nu ontstaat het beetje bij beetje, laat ik de inspiratie komen terwijl mijn handen creëren.

nieuwe vragen

Volgens mij is dit waar het thema ‘Controle’ over gaat; over het midden vinden tussen in actie komen en je laten meenemen in het moment. Mocht je er deze week op willen reflecteren, neem deze vragen dan eens mee:
– Heb jij ruimte in je agenda voor onverwachte dingen? Waarom wel of niet?
– Op welke manier heb jij aandacht voor leiding/sturing/ingevingen van jouw onbewuste (of het universum, of God, vul hier in wat jij vindt passen)? En luister of handel jij hiernaar?
– Bij welke zaken kun jij de touwtjes uit handen geven? En waarbij niet? Weet je waardoor dit komt?
– Wat zegt de zin ‘Uw wil geschiede’ jou?

Ik heb gemerkt dat er bij mij andere vragen opkomen bij de thema’s die ik trek. Niet zo gek; ik heb de kaartenset nu ruim 5 jaar geleden gemaakt. De komende weken plaats ik bij het thema voor die week eventuele nieuwe vragen die bij mij opkomen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Andere blogs over dit thema

Creatief reflecteren

Creatief reflecteren

Vragen stellen en knutselen - ze zijn al mijn hele leven bij me. Als kind maakte ik al bouwwerkjes van mos en takjes, ik beschilderde zelf doosjes, knipte toen al mooie plaatjes uit om mijn agenda en dagboek te beplakken en handenarbeid was véruit mijn favoriete vak....

Lees meer
Midwinter

Midwinter

De start van de donkere periode van 2021 was een intense; tijdens de Inspiratieweek met een groepje vrouwen kwam ik in een meditatie in een min-of-meer existentiële vraag terecht: zeg ik 'Ja' tegen dit leven? Ik merkte dat ik alle tijd wilde nemen die er nodig was om...

Lees meer
Het natuurlijke ritme van creatie

Het natuurlijke ritme van creatie

Alles heeft een eigen ritme. De seizoenen, dag en nacht, bomen, je menstruatie, eb en vloed, zonnebloemen, jouw hart - de natuur volgt haar eigen klok. Hoe meer we daarvan afwijken of er verder vandaan gaan, hoe harder we moeten werken. Voor mij is de wintertijd daar...

Lees meer