Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Controle

Door: Jolanda Sieders
Datum: 10 jan 2022

Het was even stil. In een flinke periode van niet-weten en vertragen in ‘schemertijd’ heb ik me op een heel diep niveau weer verbonden met mijn (ziels)missie. Het was een combinatie van stilte, bewuste keuzes en vingerwijzingen van mijn onbewuste/ziel/hogere zelf/het universum/god.
Ik werd uitgenodigd om terug te keren naar mijn kern, de bron, om daar me te herinneren waarom ik hier ben. Na het opschudden en het rammelen begin november, de periode van stilte kwam met Midwinter in het labyrint de ‘Ja’. Maar pas met de nieuwe maan van 2 januari kwam de helderheid; dát is waar ik ‘Ja’ tegen wilde zeggen.

Het hele proces is niet te sturen of te organiseren, laat staan dat ik er controle over heb. Het enige dat ik kan doen is ruimte maken. Ruimte in mijn agenda en in mijn hoofd. Om daarna met mijn hart, ogen en handen wijd open te doen wat gevraagd wordt. En mind you, dat klinkt véél verhevener dan het in de praktijk is; het waren ook een flink aantal momenten van frustratie, chaos en kip-zonder-kop-acties. En het inzicht komt nog steeds achteraf.

Op kleinere schaal kan ik de controle beter loslaten. Zoals bij het bedenken en organiseren van mijn jaarlijkse bedankje voor mijn klanten. Heel lang had ik geen idee, maar ergens rond de jaarwisseling wist ik wat ik wilde doen – maar nog niet precies hoe. En nu ontstaat het beetje bij beetje, laat ik de inspiratie komen terwijl mijn handen creëren.

nieuwe vragen

Volgens mij is dit waar het thema ‘Controle’ over gaat; over het midden vinden tussen in actie komen en je laten meenemen in het moment. Mocht je er deze week op willen reflecteren, neem deze vragen dan eens mee:
– Heb jij ruimte in je agenda voor onverwachte dingen? Waarom wel of niet?
– Op welke manier heb jij aandacht voor leiding/sturing/ingevingen van jouw onbewuste (of het universum, of God, vul hier in wat jij vindt passen)? En luister of handel jij hiernaar?
– Bij welke zaken kun jij de touwtjes uit handen geven? En waarbij niet? Weet je waardoor dit komt?
– Wat zegt de zin ‘Uw wil geschiede’ jou?

Ik heb gemerkt dat er bij mij andere vragen opkomen bij de thema’s die ik trek. Niet zo gek; ik heb de kaartenset nu ruim 5 jaar geleden gemaakt. De komende weken plaats ik bij het thema voor die week eventuele nieuwe vragen die bij mij opkomen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Toevallig

Toevallig

Vandaag gebeurde het weer! Twee keer zelfs; eerst werd een afspraak afgezegd door een klant omdat ze ziek was. Toen ik vervolgens koffie stond te maken in de keuken, zag ik een buurvrouw naar de koffieruimte van de woongroep lopen. Ik bedacht me ineens dat een andere...

Lees meer
Auratypes volgens Human Design

Auratypes volgens Human Design

De types binnen Human Design worden aura-types of energie-types genoemd. Dit verwijst naar de manier waarop de verschillende types energie uitstralen, hoe ze interacteren met de wereld om hen heen.  En jij? Herken jij jezelf in de beschrijving van de verschillende...

Lees meer
De illusie van onafhankelijkheid

De illusie van onafhankelijkheid

Via de nieuwsbrief van MaatschapWij kwam ik op de website van Marc Siepman, getriggerd door zijn experiment met het niet meer werken voor geld. Dat alleen vind ik al intrigerend, maar het was wat ik daarna las dat me echt aan het denken zette. "Het idee dat je...

Lees meer