Ruimte om te zijn

Ontdek wie je bent als ondernemer, wat jouw missie is en hoe je dat zichtbaar maakt in de wereld.

Controle

Door: Jolanda Sieders
Datum: 10 jan 2022

Het was even stil. In een flinke periode van niet-weten en vertragen in ‘schemertijd’ heb ik me op een heel diep niveau weer verbonden met mijn (ziels)missie. Het was een combinatie van stilte, bewuste keuzes en vingerwijzingen van mijn onbewuste/ziel/hogere zelf/het universum/god.
Ik werd uitgenodigd om terug te keren naar mijn kern, de bron, om daar me te herinneren waarom ik hier ben. Na het opschudden en het rammelen begin november, de periode van stilte kwam met Midwinter in het labyrint de ‘Ja’. Maar pas met de nieuwe maan van 2 januari kwam de helderheid; dát is waar ik ‘Ja’ tegen wilde zeggen.

Het hele proces is niet te sturen of te organiseren, laat staan dat ik er controle over heb. Het enige dat ik kan doen is ruimte maken. Ruimte in mijn agenda en in mijn hoofd. Om daarna met mijn hart, ogen en handen wijd open te doen wat gevraagd wordt. En mind you, dat klinkt véél verhevener dan het in de praktijk is; het waren ook een flink aantal momenten van frustratie, chaos en kip-zonder-kop-acties. En het inzicht komt nog steeds achteraf.

Op kleinere schaal kan ik de controle beter loslaten. Zoals bij het bedenken en organiseren van mijn jaarlijkse bedankje voor mijn klanten. Heel lang had ik geen idee, maar ergens rond de jaarwisseling wist ik wat ik wilde doen – maar nog niet precies hoe. En nu ontstaat het beetje bij beetje, laat ik de inspiratie komen terwijl mijn handen creëren.

nieuwe vragen

Volgens mij is dit waar het thema ‘Controle’ over gaat; over het midden vinden tussen in actie komen en je laten meenemen in het moment. Mocht je er deze week op willen reflecteren, neem deze vragen dan eens mee:
– Heb jij ruimte in je agenda voor onverwachte dingen? Waarom wel of niet?
– Op welke manier heb jij aandacht voor leiding/sturing/ingevingen van jouw onbewuste (of het universum, of God, vul hier in wat jij vindt passen)? En luister of handel jij hiernaar?
– Bij welke zaken kun jij de touwtjes uit handen geven? En waarbij niet? Weet je waardoor dit komt?
– Wat zegt de zin ‘Uw wil geschiede’ jou?

Ik heb gemerkt dat er bij mij andere vragen opkomen bij de thema’s die ik trek. Niet zo gek; ik heb de kaartenset nu ruim 5 jaar geleden gemaakt. De komende weken plaats ik bij het thema voor die week eventuele nieuwe vragen die bij mij opkomen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs over dit thema

Vol verwachting…

Vol verwachting…

Het is bijna Sinterklaas. Het is donker buiten, en koud. De bomen zijn bijna allemaal kaal, het waait en achter de ramen van de huizen in de straat verschijnen steeds meer lichtjes. Hoe eerder het donker wordt buiten, hoe meer ik uitkijk naar het nieuwe jaar. Niet...

Lees meer
niet meer doen

niet meer doen

Ik zit op m'n balkon en ik zucht. Ik ontspan wat meer in de stoel en haal nog eens diep adem. Met m'n ogen dicht voel ik mijn lijf, voel ik hoe ik thuis kom. Dit is het eerste weekend in ééuwen dat ik niks hóef - of in ieder geval zo voelt het. En ik heb de afgelopen...

Lees meer
ziek, zwak maar gelukkig niet misselijk

ziek, zwak maar gelukkig niet misselijk

Jeetje, had het mij ineens toch ook te pakken! Het begon met een beetje hoofdpijn en werkelijk óveral spierpijn, waarna ik een dag of 5 werkelijk niets kon. Zelfs uit bed komen en gaan douchen was eigenlijk al teveel. En toen ik op een gegeven moment niets meer rook,...

Lees meer