Cliché’s

Door: Jolanda Sieders
Datum: 14 feb 2018

Valentijnsdag. Man-o-man, de clichés vliegen om je oren… en ik ga daar nog wat aan toevoegen.
Want hoewel het natuurlijk héérlijk is om je te wentelen in de liefde van jouw lief, om je gezien en gekend te voelen, om bevestiging te krijgen, begint ‘houden van’ toch echt bij jezelf… 
Als je niet van jezelf houdt, is de liefde van een ander, van anderen, nooit genoeg. Je hebt die ander dan ‘nodig’ om liefde te krijgen, terwijl je bent vergeten dat dat allemaal allang in jouzelf aanwezig is.

Die liefde in jezelf vinden begint met te zien dat het glas half-vol is. Zien wat er ís, in plaats van wat er mist. Wat maakt jou jou? Waar ben je trots op bij jezelf? En als je het lastig vind om dat te zien: waarover geven anderen jou complimenten? En kun je dat dan als ‘waar’ zien? 
Van jezelf houden is ook acceptatie van wat er is, van wie jij bent. Van het enthousiasme en gepassioneerde in jou, of het fladderende en vreugdevolle. Accepteren dat je wat serieuzer bent aangelegd, of dat je wat voller of dunner bent dan de gemiddelde maat in de winkels. Zien én voelen dat het ok is om een pietje precies, of een sloddervos te zijn. Jij bent helemaal ok, precies zoals je bent.

Uiteindelijk is de relatie die je met jezelf hebt, het allerbelangrijkst. Want met jezelf moet je het een heel leven lang doen. Dus vind die eigenschappen die jou uniek maken, heb waardering voor jouw lijf dat je overal brengt en laat genieten, wees trots op wat je kunt. Jij bent de moeite waard!

Hieronder een aantal quotes die je een zetje kunnen geven. Is er eentje bij die je raakt? Print hem uit en plak hem op de koelkast, zodat je hem iedere dag even ziet. Net zolang tot je het gelooft 😉

[ngg src=”galleries” ids=”7″ display=”basic_thumbnail”]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *