Notice: Undefined variable: header_id in /var/www/vhosts/stillewateren.com/httpdocs/wp-content/plugins/mhmm/mhmm.php on line 373

Calendar

feb
8
vr
Inspiratiesessie: Volwassenheid & Persoonlijke groei @ StilleWateren
feb 8 @ 19:00 – 21:30
Inspiratiesessie: Volwassenheid & Persoonlijke groei @ StilleWateren

Je bent niet gek, je bent een vlinder.

Over volwassenheid en persoonlijke groei.

Onlangs hoorde ik het weer voorbij komen, op een seminar over het voorkomen van burn-out: “Als je eenmaal een keer burn-out geweest bent, is de kans heel groot dat je dat nóg een aantal keren zal overkomen”. Of je krijgt het label ‘chronisch burn-out’. Ik ben ervan overtuigd- en merk bij mijn cliënten- dat dit een misverstand is. Een misverstand dat diepgeworteld is in het beeld dat er in deze maatschappij leeft m.b.t. volwassenheid en het hoogst haalbare stadium hierin: het zelf-bepalende stadium.

In deze workshop zal ik –met behulp van ervaringsverhalen en wetenschappelijke theorieën- uiteen zetten dat dit maatschappelijk gewaardeerde stadium geen eindpunt is, maar slechts een springplank naar een volgend stadium. En dat het eerste landingspunt aan de andere kant van de kloof een plek is, waar alles in het leven wat je tot nu toe houvast bood op zijn grondvesten doet trillen: Niets (b)lijkt meer hetzelfde. Een allesbehalve makkelijke en comfortabele plek. Vandaar dat veel mensen de keuze maken om een stap terug te doen in het oude en vertrouwde. Waarna het leven je nogmaals uit zal dagen de kloof te overbruggen. En nogmaals, en…

Het goede nieuws is dat dit alleen al weten het proces eenvoudiger maakt: Je bent niet gek, je bent een vlinder. Je bent je rups-zijn aan het verlaten, en verpopt. Dit stadium vraagt rust, ruimte en bezinning. Om angsten onder ogen te zien, uit te zoeken wie jij ten diepste bent, wat je mag behouden en wat je los kunt laten. En, met kennis van de daaropvolgende volwassenheids-stadia, ligt de weg naar verdere ontwikkeling voor je open. En kun je –op jouw unieke manier- weer meedoen, nu als aardse vlinder.

BIJDRAGE: € 5,00
Meer informatie: www.raafels.nl

PLANNING:
17.15 inloop
17.30 – 18.30 potluck
19.00 start lezing & workshop
21.00 einde, napraten, vragen stellen, extra informatie

mrt
8
vr
Inspiratiesessie: Meer energie met een goede hormoonbalans @ StilleWateren
mrt 8 @ 19:00 – 21:30

Vage klachten, (bijna) burn-out, stress…. Hoort het erbij? Moeten we het gewoon maar accepteren en er mee leren leven? Of kan het ook anders?
Ik ben overtuigd van het laatste.
Onze manier van eten, wat we eten, hoe we eten, onze manier van bewegen en niet te vergeten onze manier van denken heeft allemaal invloed op het functioneren van ons lichaam. In deze workshop laat ik je graag zien hoe je door anders te eten, te denken en te bewegen je lichaam beter leert kennen. Hoe je door je lichaam beter te kennen enorm veel invloed kan hebben op je energie niveau.

Pas op: Een hoog energie niveau werkt verslavend! Je wilt er steeds meer van.
(Marjolein Dubbers)

Mariska Bakker (48) Eigenaar van Amé Instituut voor schoonheidsverzorging en hormoonfactortrainer.
Voeding, beweging, psyche, spiritualiteit heeft altijd al mijn interesse gehad. Hoe werkt het allemaal, is het allemaal waar wat er over geschreven wordt? Hoe scheid je het kaf van het koren? En wat is nou echt goed voor je? 
Na mijn studie voeding en diëtetiek heb verschillende banen gehad in de zorg, als ( biologisch)kok en in het bedrijfsleven. In de avonduren ronde in de opleiding tot schoonheidsspecialist af en begon in naast mijn baan in de cosmetica industrie mijn eigen bedrijf. Mijn enthousiasme en tomeloze inzet zorgen er echter oor dat ik mijn eigen grenzen over het hoofd zag en voor mijn 35e had ik al 2x een burn-out achter mijn kiezen.
Door schade en schande wijs, goede coaching, mindfulness en natuurlijk blijven leren kwam ik uit bij de kennis van De Hormoonfactor. Voor mij was dit de sleutel die bevestigde dat wat ik al voelde. Alle opgedane kennis en ervaring van afgelopen 20 jaar kwam bij elkaar. Met juiste voeding, beweging en mindset kan je je lichaam en je geest echt meer energie geven. Graag deel ik mijn kennis met iedereen die ook meer energie wil en zelf het heft in handen wil nemen om dat te bereiken.

BIJDRAGE: € 20,00 Wanneer je na de inspiratiesessie besluit een afspraak te maken voor een persoonlijke hormoonanalyse en advies dan krijg je het boek “De Hormoonfactor” van Ralph Moorman cadeau.
Meer informatie: Amé Schoonheidssalon

PLANNING:
17.15 inloop
17.30 – 18.30 potluck
19.00 start lezing & workshop
21.00 einde, napraten, vragen stellen, extra informatie

apr
5
vr
Inspiratiesessie @ StilleWateren
apr 5 @ 19:00 – 21:30

Het belichamen van leiderschap met Leadership Embodiment geeft je praktische technieken om aandachtig te luisteren naar jezelf en anderen, heldere keuzes te maken en een geïnspireerd leven te leiden. Dat kun je al. Maar nu gaat het erom dat ook onder druk en in uitdagende situaties te kunnen. Walking your talk dus.

In de Leadership Embodiment methode worden inzichten over optimaal presteren en samenwerken uit oost en west gecombineerd. Waardevolle principes uit mindfulness, aandachtstraining, neurowetenschappen, topsport en de vechtkunst Aikido komen samen en worden heel toegankelijk gemaakt.

Dus: nooit meer (of in elk geval veel minder) jezelf voorbij rennen, last hebben van die moeilijke collega, wakker liggen met werk-gedachten, ontevreden zijn met jezelf. En minder vaak het grotere plaatje uit het oog verliezen omdat je de hele dag brandjes loopt te blussen.

Heel praktisch gezegd werken we met diepgaande, eenvoudige oefeningen die ons in staat stellen met onze fysieke houding, ademhaling en mentale focus onze staat van zijn positief te beïnvloeden. Bijvoorbeeld om jezelf in 1 minuut van stress naar flow te brengen. De workshop is actief, de sfeer is licht, het effect is goed merkbaar.

Kosten: € 10,00 (er zijn 25 plaatsen beschikbaar)
Meer info: kijk op www.anouka.nl

Over Anouk Brack
Anouk Brack is internationaal expert in leiderschapsontwikkeling en de eerste gecertificeerde trainer in Leadership Embodiment in Nederland. Werken met Anouk is toegankelijk door haar humor en zachtmoedigheid, levert toegepaste levenswijsheid op met een pragmatische insteek en helpt je toegewijd vanuit je kracht een bijdrage te leveren.

Planning:
17.15 inloop
17.30 – 18.30 potluck
19.00 start lezing & workshop
21.00 einde, eventueel nog napraten

mei
10
vr
Inspiratiesessie @ StilleWateren
mei 10 @ 19:00 – 21:30
jun
7
vr
Inspiratiesessie @ StilleWateren
jun 7 @ 19:00 – 21:30
jul
5
vr
Inspiratiesessie @ StilleWateren
jul 5 @ 19:00 – 21:30