Calendar

sep
1
za
Dagworkshop Balans & Geluk – Lillian van der Kamp @ StilleWateren
sep 1 @ 10:00 – 12:00
Dagworkshop Balans & Geluk - Lillian van der Kamp @ StilleWateren | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Ben jij of ken jij iemand die wel wat meer balans en geluk in het leven kan gebruiken?

Volg de dagworkshop Balans & Geluk

  • Je leert de balans tussen inspannen, rusten en ontspannen te herkennen.
  • Je leert saboterende gedachtes/gedrag te herkennen
  • Je krijg inzicht in de (lichamelijke) signalen die de weg naar jouw geluk wijzen
  • Je krijgt technieken die gemakkelijk toe te passen zijn in je dagelijks leven.
  • Je krijgt het werkboek “6 sleutels naar balans & geluk” cadeau.

Deze dagworkshop wordt gegeven op zaterdag 1 september van 10:00-16:00 en kost 95 euro inclusief luxe lunch en de gehele dag koffie/thee. Tot 15 juli een vroegboekkorting van 15 euro!*

* Vroegboekkorting is alleen geldig bij betaling voor 15 juli.

sep
2
zo
Vrij verbinden in Liefde en Leven – Renate Breuls @ StilleWateren
sep 2 @ 11:00 – 17:00
Vrij verbinden in Liefde en Leven - Renate Breuls @ StilleWateren | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Hoe verbind je je vrijer van bindingsangst en verlatingsangst in de liefde en het leven? Minder gedoe en meer genieten? Dit onderzoeken we d.m.v. systemisch werk, lichaamswerk, ervarings- en haptonomische oefeningen en inquirys.

Herken jij jezelf hierin?
~ dat je iemand niet kan loslaten, aan hem of haar gaat trekken als je hem/haar leuk vindt?
~ of dat je de boot afhoudt en excuses opwerpt als je iemand stiekem toch wel leuk vindt en deze laat merken dat hij of zij jou leuk vindt? 
~ Of: je hebt een relatie en ervaart afstand en gebrek aan intimiteit of verbinding? Gaat hierin ‘hard werken’ of je terugtrekken?
~ in vriendschappen in werkrelaties en voel je je snel afgewezen en niet zeker van je plek.
Verlatingsangst en verbindingsangst zijn twee kanten van het zelfde gouden muntstuk die de overvloed van de liefde en verbindingen in zich bergt. In deze playshop gaan we deze dynamiek onderzoeken en helpen doorbreken.

Hoe mooi kan de liefde zijn tussen jou en de ander als het stroomt en je de essentie van wie je bent, een Liefdevol mens, vrij kunt geven en inzetten in je relatie en het leven? Wat een verademing zou het kunnen zijn als je bewust of onbewust de beren op de weg en zelf opgeworpen barricades, ingesleten patronen en verborgen dynamieken niet langer ten tonele voert in het verbinden? Hoe fijn zou het zijn als je je vrij en autonoom op eigen benen genoeg kunt voelen om in relatie te zijn zonder de ander daarbij ‘nodig’ te hebben? 
Meer genieten en minder gedoe door zicht op je eigen aandeel waardoor je uit de dynamiek kunt stappen.

We doen speelse en diepgaande ervaringsoefeningen op basis van systemisch werk, lichaamswerk, haptonomische principes en inquirys.. Lichaamsbewustzijn en voelend aanwezig heeft daarbij mijn speciale aandacht. Hierbij kijken we ook in hoeverre de relatie met onze ouders en ons welkom voelen hier op aarde een rol speelt. 
We spelen, ontdekken, onderzoeken, ervaren, en doorleven al voelend. Net als het leven zelf, maar in deze playshop in een veilige liefdevolle snelkookpan. Dit brengt lichtheid en lucht in wat we als lastig ervaren en wat we verlangen… We gaan ervaren hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde de ruimte en een eerlijkere kans.

We doen verschillende, korte oefeningen, individueel en vaak in tweetallen of in kleine groepjes. Bij de opstellingen neem je voor elkaar om de beurt ‘rollen’ aan en doe je verschillende ervaringen op. 
We werken met een kleine groep. In de workshop is plaats voor maximaal tien deelnemers. Dit zijn mensen die met vergelijkbare vragen en ervaringen als jij. Je kunt alleen komen of samen met je partner. De ervaring leert dat de situaties van anderen vaak een spiegel zijn voor je eigen situatie. Dit maakt dat je ook van elkaar kunt leren.

De dag wordt gegeven door Renate Breuls.
Ruim dertig jaar ben ik actief met zelfrealisatie, persoonlijke- en spirituele ontwikkeling. Mijn kracht en passie is een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van mensen. Hen te verbinden met zichzelf en wat hen in essentie beweegt, in verbinding met anderen en de samenleving. Mensen waarderen mijn eerlijk liefdevol contact in waarheid en directheid met humor, speelsheid, compassie en precisie. Door mijn heldervoelendheid en helder wetendheid ben ik in staat om de essentie van mensen, processen, en organisaties te zien en kan ik helpen hiermee in contact te komen. Op alle niveaus van ontwikkeling leer ik en pas ik toe: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel. 
Ruim vijftien jaar begeleid ik mensen en processen door het geven van individuele- teambegeleiding en trainingen. Ik ben geschoold in o.m. systemisch werken, toegepaste integrale psychologie, energetisch lichaamswerk, haptonomie, intuïtieve ontwikkeling, reading en healing, tantra, non-dualisme en sjamanisme. Ontwikkelen staat nooit stil. Zo word ik wijzer en bewuster van het feit dat ik steeds minder weet. Me open dien te stellen voor een groter Weten en me over te geven aan het leven en het veld van eenheid.

*** Praktisch ***
Investering: €65,- 
Voor stellen of er komt een vriend(in) mee: samen € 120,00
Inloop: 10.30
Workshop: 11:00-17.00

Lokatie:
StilleWateren
Bloemendalsestraat 27
3811 EP Amerfoort

Aanmelden of vragen door een Pb’tje met mailadres naar Renate Breuls of een mailtje naar rb@breuls.nl.
Inschrijving is op volgorde van binnenkomst en betaling. Details hierover ontvang je na aanmelding.

sep
7
vr
Inspiratiesessie: Een ander gesprek (lezing/workshop) @ StilleWateren
sep 7 @ 19:00 – 21:00

Inspiratiesessie ‘Een ander gesprek’

Een ander gesprek: In deze inspiratiesessie nodig ik je uit bewuste aandacht aan jezelf te geven door op een andere manier met jezelf in gesprek te gaan.

Iedereen bewandelt zijn/haar eigen, unieke weg. Een weg waarin je in meer of mindere mate jezelf ontdekt, ontplooit en (of) ontwikkelt. Wat voor de een werkt, is voor de ander nutteloos. Je zoekt, filtert, vindt en zoekt weer verder. Hoe verschillend wij allemaal ook zijn, ik zie toch een gemeenschappelijke kern in deze ontdekkingstocht: jezelf zijn. 4 B’s spelen hierin een grote rol: Beeld, Behoefte, Beslag en Buiten. Je hier bewust van worden is een belangrijke stap. Maar wat doe je dan met die bewustwording? 

Hier komt jouw eigen, unieke, innerlijke familie om de hoek kijken. Jouw innerlijke man, vrouw, jongen en meisje zijn er om jou bij te staan in al jouw (onderzoek)stappen. Om de inzichten te verkrijgen, te verhelderen én ze om te zetten in praktische handvatten. En dit alles door eenvoudigweg met jouw innerlijke familie in gesprek te gaan.

Kosten: € 5,00 (er zijn 25 plaatsen beschikbaar) – betalen aan de deur, graag contant
Meer info: kijk op www.klipenklaarcoaching.nl

Planning:
17.15 inloop
17.30 – 18.30 potluck
19.00 start lezing/workshop
21.00 einde, eventueel nog napraten 

Korte info over Nicole:
“Wie ben ik” en “Wat wil ik” waren twee vragen die Nicole zich ruim 10 jaar geleden, vers gescheiden en zo ineens een alleenstaande moeder, stelde. In de zoektocht naar het antwoord op die vragen ontdekte zij de helende werking van coaching en de kracht van het werken met energie. Vanuit haar motto ‘bewuste en liefdevolle aandacht voor jezelf’, combineert zij in haar praktijk het coachen en energiewerk. Haar missie: anderen helpen zichzelf beter te leren kennen, hun intuïtieve weten meer naar voren te halen om zo, vanuit dit vergrote zelfinzicht in een eigen, persoonlijke -evenwichtige- samenwerking tussen hoofd, hart en lichaam vol vertrouwen verdere stappen in hun ontwikkeling te kunnen zetten.

 

sep
9
zo
workshop ‘Spiegelen’ @ StilleWateren
sep 9 @ 13:30 – 16:00
workshop 'Spiegelen' @ StilleWateren | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Wat zegt een thema zoals ‘Grenzen’, ‘Proces’ of ‘Vrijheid’ jou? Welke beelden en kleuren komen dan bij je op? Door een thema in beelden en tekst weer te geven, ontdek je wat het thema jou op dit moment komt brengen.

In deze workshop ga je een thema uit de (zelf)reflectiekaarten uitwerken. Dit doen we door meditatie en een kleine oefening in spiegelen van elkaar, waardoor je het thema activeert en je onderbewuste aan het werk zet. Het thema werk je uit op een canvas-doek, waarbij je verf, afbeeldingen uit tijdschriften, kleurpotloden etc. kunt gebruiken.

praktische informatie

Deze workshop kost 27,50 euro. Wanneer je iemand meeneemt krijgen jullie allebei 2,50 euro korting. Koop jouw ticket(s) en verzeker je van een plekje! Maximaal 8 deelnemers. 

Let op: geef wanneer je een kaartje koopt aan, voor welke datum je een kaartje koopt.
De workshop wordt gegeven op:
– zondag 9 september 2018
– zondag 7 oktober 2018
– zondag 11 november 2018
– zaterdag 8 december 2018
– zondag 13 januari 2019
– zaterdag 2 februari 2019
– zondag 10 maart 2019
– zaterdag 13 april 2019
– zondag 12 mei 2019
– zaterdag 7 juli 2019

Vrouwencirkel – Lillian van der Kamp @ StilleWateren
sep 9 @ 19:30 – 22:30
Vrouwencirkel - Lillian van der Kamp @ StilleWateren | Amersfoort | Utrecht | Nederland

In vele culturen is het gebruikelijk dat vrouwen samen komen. Overdracht van moeder naar dochter naar kleindochter is vanzelfsprekend. In verbinding wordt er gedeeld wat er leeft, stilgestaan bij wat er is, steun betuigd en bijzondere momenten gevierd. Dit natuurlijk samenzijn van vrouwen wordt ook wel vrouwencirkel genoemd. Om dit in ere te herstellen worden er in Amersfoort maandelijks een vrouwencirkel georganiseerd.

In deze vrouwencirkel heerst een vertrouwelijke sfeer. Elke avond is een samenspel van oude gebruiken, meditatie, emotioneel lichaamswerk en vrouwenwerk. We delen in verbinding met elkaar wat we tegenkomen in het leven van ons eigen leven. In deze vorm ontmoeten we elkaar en vinden we herkenning en erkenning. Een avond van diepgang, ontspanning, en genieten.

Informatie en aanmelden: info@schitterendgeluk.nl

sep
11
di
Werksessie Social Media @ StilleWateren
sep 11 @ 19:30 – 21:30
Werksessie Social Media @ StilleWateren | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Op deze avond gaan we met elkaar aan de slag rondom Social Media. Welke platforms gebruik jij en wat voor berichten maak jij? Deze avond is Anne Wierckx (virtual assistant en social media expert) aanwezig en geeft ons wat tips en tricks voor het gebruik van Social Media en de berichten die je daarop kunt plaatsen. We gaan vooral zelf aan het werk en inspireren elkaar. 

Let op: dit is geen cursus. Je werkt aan je eigen marketing en social media berichten.

Bijdrage: € 5,00 voor koffie/thee

sep
17
ma
Workshop ‘Visuals maken met Canva’ @ StilleWateren
sep 17 @ 09:30 – 12:30
Workshop 'Visuals maken met Canva' @ StilleWateren | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Visuals zijn tegenwoordig onmisbaar bij het aanbieden van jouw dienst of product. Op Facebook en Instagram, in nieuwsbrieven of door middel van een flyer; een krachtig beeld kan jouw boodschap enorm ondersteunen. Canva is een online programma dat het mogelijk maakt om prachtige visuals te creëren, op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier. 

In deze workshop leer je werken met Canva, krijg je tips over het ontwerpen en maken van visuals en ga je natuurlijk vooral zelf aan de slag. Je gaat naar huis met je zelf ontworpen en gemaakte visual!

Wat komt er allemaal aan de orde:
– de tools en het menu van Canva
– het maken van een nieuw ontwerp
– tips & tricks, waaronder ontwerptips en informatie over copyright 
– het aanpassen van een ontwerp
– tijd voor vragen en veel zelf aan de slag

VOORBEREIDING
– Maak een account aan op http://canva.com. We werken in de workshop vanuit een gratis account. Om te zorgen dat het programma goed werkt, zorg dat je de laatste versie hebt van de browser die je gebruikt. Je kunt hier checken of jouw browser het programma goed ondersteunt: https://support.canva.com/account-basics/change-your-account-settings/supported-browsers/
– Zoek een aantal foto’s op die je zou willen gebruiken in een visual voor jouw bedrijf, instelling of idee. 
– Neem je laptop mee.

sep
18
di
Creëer jouw Droombord (2 avonden) @ StilleWateren
sep 18 @ 19:30 – 22:30

Wil jij helderheid creëren in wat jij wilt? In jouw droom? Wil je woord en beeld geven aan de richting die je wilt dat jouw leven neemt? Kom dan een Droombord maken!

Breng jouw droom of verlangen in beeld met een Droombord.Een droombord (of visionboard) is een ‘bord’ waarop je zichtbaar maakt uit welke elementen jouw droom, wens of verlangen bestaat. Wat is jouw intentie? Welke waarden zijn belangrijk? Wat is er onmisbaar of voorwaardelijk? Wanneer je een droombord maakt, zet je jouw bewustzijn op het pad om deze droom ook echt te realiseren. Wanneer je het op jouw werkplek of in je huis op een plek neerhangt waar je er regelmatig naar kunt kijken, versterk je jouw wens of droom. Er elementen aan toevoegen kan natuurlijk altijd!

In 2 avonden onderzoeken we jouw droom of wens. Dat kan van alles zijn: een andere plek om te wonen, ander werk of een boek dat je wilt schrijven. Aan de hand van een aantal werkvormen gaan we op zoek naar beelden en woorden die bij jouw verlangen passen. Dat doen we door meditatie, door elkaar vragen te stellen, door opdrachten en door op gevoel kleuren en symbolen te kiezen. We brengen het allemaal samen op een canvas met verf en papier. 

Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen. Wel is het belangrijk dat je jouw wens of droom wilt onderzoeken en eerlijk durft te zijn (vooral naar jezelf). 

Wil je jouw droom manifesteren? Schrijf je dan nu in!

Waar: StilleWateren – Bloemendalsestraat 27 in Amersfoort
Wanneer: dinsdag 18 en 25 september 2018 van 19.30 tot 22.00 uur 
Kosten: 75 euro – inclusief koffie/thee en alle materialen
Maximaal aantal deelnemers: 5

Reserveren kan hieronder. Let op: de reservering is pas definitief wanneer de betaling is ontvangen. Geef de datum waarop jij de workshop wilt doen aan bij de bestelling van het kaartje!
Deze workshop wordt gegeven op:
– dinsdag 18 en 25 september 2018
– donderdag 22 en 29 november 2018
– maandag 21 en 28 januari 2019
– donderdag 21 en 28 maart 2019
– maandag 17 en 25 juni 2019

sep
21
vr
jaartraject EigenWijsheid: ontmoetingen @ StilleWateren
sep 21 @ 09:30 – 13:30
jaartraject EigenWijsheid: ontmoetingen @ StilleWateren | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Deze ontmoetingen maken deel uit van het Jaartraject EigenWijsheid en zijn NIET los te boeken. Je vindt meer informatie over het jaartraject in het menu bij ‘EigenWijsheid’  en op de website van het jaartraject: eigenwijsheid.stillewateren.com. Ook kun je je daar aanmelden. 

sep
24
ma
Werksessie Canva @ StilleWateren
sep 24 @ 09:30 – 11:30
Werksessie Canva @ StilleWateren | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Een ochtend aan de slag met Canva: visuals maken, een flyer of kortingsbonnen voor in een goodiebag. Samen werken, elkaar inspireren en helpen. Ik ben er natuurlijk ook, voor eventueel technische vragen.

Let op: dit is geen cursus. Het is handig wanneer je de workshop Canva gevolgd hebt.

Bijdrage: € 5,00 voor koffie/thee