Wanneer:
25 november 2017 @ 09:30 – 16:00
2017-11-25T09:30:00+01:00
2017-11-25T16:00:00+01:00
Kosten:
40,00
Contact:
Socratisch Gesprek

Op zaterdag 28 oktober organiseert Vragend Wijs een Socratisch Gesprek bij StilleWateren.

In een Socratisch Gesprek ga je in een kleine groep filosoferen over één vraag. Dit Socratisch Gesprek begint om 9:30 op zaterdagmorgen en eindigt ‘s middags om 16:00 uur. Dus een filosofisch gesprek van zes uren! Tussendoor is er ook een eenvoudige lunch (bij de prijs inbegrepen).

Voor het filosoferen gebruiken we de Socratische Methode. Deze werkwijze kent een aantal fases:
1. als eerste bepalen de deelnemers het thema of de vraag van het gesprek
2. om bij de dagelijkse praktijk te blijven gebruiken we het voorbeeld van één van de deelnemers waarbij deze vraag een rol speelde. Deze casus vormt de rode draad tijdens het gesprek.
3. door verhelderende vragen te stellen krijgen we het beslissende moment op tafel.
4. nu de stelling bij het “hittepunt” bekend is begint het filosofische onderzoek naar de argumenten: wat betekenen ze, waarom vind je deze belangrijk. Ook de beweringen van de anderen gaan nu een rol spelen en doen mee in het onderzoek.

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in je eigen standpunten. Niet om anderen te overtuigen of je om je gelijk te halen. Het delen van de meningen en jouw argumenten staat centraal. Misschien heeft iemand een beter argument dan jij zelf?
Het gesprek gaat door bij minimaal zes aanmeldingen. Er kunnen maximaal twaalf personen aan deelnemen. Aanmelding vooraf is daarom ook noodzakelijk via info@vragendwijs.nl. Deelname kost €40,-.

Category :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *